Belföld

Számítógépre és internetelőfizetésre pályázhatnak fogyatékosok

admin

2003. 06. 25. 07:50

Számítógéphez és egyéves internet előfizetéshez juthatnak hozzá a budapesti fogyatékkal élők a fővárosi önkormányzat pályázatán.

A fővárosi önkormányzat internetes honlapján – http://www.budapest.hu – olvasható kiírás szerint a pályázaton előnyben részesülnek azok a súlyosan vagy halmozottan fogyatékosok, akik az eszközöket munkavégzésre, rehabilitációs foglalkozásra, tanulmányok folytatására vagy társadalmi szervezet tevékenységében való részvételre veszik igénybe.

A közgyűlés informatikai bizottsága indokolt esetben speciális kiegészítő eszközöket és szoftvereket is biztosít a rászorulóknak. Az önkormányzat egyes pályázók részére a felhasználást segítő oktatóprogramot és egy idegen nyelvű szótárt is biztosít.

A számítógépre vagy internet hozzáférésre július 18-ig azok adhatják be igényüket, akik kevesebb jövedelemmel rendelkeznek, mint az öregségi nyugdíj legkisebb összegének – idén 21 ezer 800 forint – négyszerese. A fővárosi önkormányzat segítséget nyújt az adatlap kitöltéséhez az érdeklődőknek személyesen vagy a (06-1) 327-1689-es telefonszámon.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.