Belföld

Leváltották Horváth Aladárt a cigány önkormányzat éléről

Az OCÖ elnöke szerint Kolompár Orbán ügyvezető elnök szabálytalan módon hívta össze a rendkívüli közgyűlést.

Kolompár Orbán eddigi ügyvezető elnököt választotta az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) új elnökévé a testület rendkívüli közgyűlése szerdán. A 35 jelenlévő tag egyhangúlag – a jelölt tartózkodása mellett – hozta meg döntését. Kolompár Orbán egyedüli jelölt volt a posztra.

“Azt megígérhetem, hogy nem lesz az országos önkormányzaton belül sárdobálás” – fogalmazott a döntéshozatalt követően Kolompár Orbán. Hozzátette: mindent meg fog tenni a testület 53 mandátuma közül 51-et birtokló Demokratikus Roma Koalíció választási programjának megvalósítása érdekében.


Megvonta a bizalmat Horváth Aladártól és leváltotta őt az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöki tisztségéből a testület szerdára összehívott rendkívüli közgyűlése Budapesten. Az indítványt az 53 fős grémium 35 jelenlévő tagja egyhangúlag fogadta el. A közgyűlés ezt követően megkezdte az új elnök személyére vonatkozó jelölést.

Az OCÖ elnöke szerint Kolompár Orbán ügyvezető elnök szabálytalan módon hívta össze a rendkívüli közgyűlést. Horváth Aladár törvénytelennek tartja az ülést, de mint az MTI-nek elmondta: iránymutatónak tekinti az ott születő döntést, s ha elveszíti a bizalmat, akkor lemond.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik