Belföld

Lakásügyi hivatal: még kérdéses a júliusi indulás

Július elsején kellene megkezdenie a munkát a Lamperth Mónika belügyminiszter által beígért Lakás- és Építésügyi Hivatalnak. Ennek ellenére még ma sem tudni, hogy a hivatal milyen feladatot fog ellátni, s a költségvetési szervek támogatáscsökkentése isején működéséhez milyen forrás áll majd rendelkezésre.

Civil szervezetek évek óta hangoztatják, hogy az otthonteremtési feladatok meghatározása és a pénzek hatékony elköltése érdekében szükség lenne egy építésüggyel, lakáspolitikával foglalkozó minisztériumot vagy hivatalt létrehozni. Az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre a belügyi tárcánál nem kívántak nyilatkozni, csupán annyit közöltek: az elképzelések még képlékenyek.

A polgári lap információi szerint a lakáspolitikával foglalkozó helyettes-államtitkár posztra többen esélyesek: Csiha Judit, a lakáspolitikai szakkollégium elnöke. Csabai Lászlóné kormánymegbízott, Fritz Péter, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) szakmai főtanácsadója, valamint Leitner József, a MeH nemzeti lakásprogram-iroda vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik