Belföld

Polt Péterről is készült olyan jelentés, mint Szász Károlyról

Adatokat gyűjtöttek Polt Péter legfőbb ügyész közéleti szerepvállalásával összefüggésben ismeretlenek - közölte Borbély Zoltán ügyészségi szóvivő az MTI-vel csütörtökön.

A szóvivő a Népszabadság csütörtöki információja kapcsán elmondta: a valótlanságokat tartalmazó “jelentést” Polt Péter elküldte az államfőnek, a miniszterelnöknek és az Országgyűlés elnökének. – A sajtó előtt közismert büntetőeljárások szerepelnek a jelentésben, de olyan belső információk is vannak benne, amelyek a sajtóban eddig sosem jelentek meg – mondta Borbély Zoltán.

Kifejtette: a többoldalas összegzés arról szól, hogy a Polt Péter által irányított ügyészségi szervezet melyik büntetőeljárásban járt el a készítő vagy készítők szerint rosszul, hibásan. Hozzátette: a dokumentumban a valótlan adatokat úgy csoportosították, hogy azok “tendenciózus közéleti szerepvállalásba” próbálják beállítani Polt Pétert.

Borbély Zoltán az MTI kérdésére nem kívánta elmondani, miként jutott el az összegzés a legfőbb ügyészhez. Annyit közölt, hogy az úgynevezett jelentést még tavasszal kapták meg. A szóvivő arra a kérdésre nem kívánt válaszolni, hogy eddig miért nem hozták nyilvánosságra az összegzés létét, és miért most juttattak el a közjogi méltóságoknak egy-egy példányt belőle.

Az MTI ügyészségi forrásból származó információja szerint azzal függ össze a Polt Péterről szóló jelentés nyilvánosságra kerülése, hogy Szász Károlyról, a Pénzügyi Szervezet Állami Felügyelete elnökéről is készült hasonló dokumentum, mielőtt hétfő hajnalban ismeretlenek megverték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik