Belföld

Egymillió forint jutalom annak, aki infóval szolgál Szász Károly támadásával kapcsolatban

Egymillió forint jutalmat ajánlott fel szerdán Budapest rendőrfőkapitánya annak, aki érdemi információval segíti a Szász Károlyt ért bántalmazással kapcsolatban indított nyomozást; a tanúkihallgatások során kiderült, hogy egy férfi bántalmazta a PSZÁF elnökét - közölte a rendőrség.

“A támadásban a kerékpáros nem vett részt, a bokorból előlépő támadóval, és a háttérben figyelőként résztvevő férfiakkal együtt mindhárman Budakeszi irányába hagyták el a helyszínt a Dénes utcából, a Budakeszi úton” – közölte a sajtóügyeletes.

Kovács Viktória elmondta: a kerékpáros 30-40 év körüli, erős testalkatú, a bűncselekmény elkövetésekor biciklis ruhát, valamint kék-sárga színű, lyukacsos, áramvonalas fejvédőt viselt. A sértettet bántalmazó férfi 30-40 év körüli, kimondottan erős, sportos testalkatú, haja rövid, sötét színű. A harmadik emberről nincs még személyleírás.

Hozzátette: a helyszíni szemle során lefoglalt bicikli házilag sötétszürke színűre festett, mountainbike kerékpár. Ugyancsak a helyszínen megtalálták Szász Károly mobiltelefonját. Szász Károlyt hétfőn hajnalban bántalmazták, aminek következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sértett és családja rendőri védelem alatt áll. A Budapesti Rendőr-főkapitányság súlyos testi sértés alapos gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Medgyessy Péter miniszterelnök még hétfőn utasította Lamperth Mónika belügyminisztert és a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőjét: a legszigorúbban és a leggyorsabban, minden körülményre való tekintettel vizsgálják ki, hogy kik támadták meg a PSZÁF elnökét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik