Belföld

A Pannonplast reagálása a PSZÁF határozatára

A Pannonplast Rt. vezetése meglepetéssel értesült a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) határozatáról, amely egyes tulajdonosai befolyásszerzése kapcsán összehangolt magatartást állapított meg - közölte a cég igazgatóságának elnöke.

“A Pannonplast Rt.-nek nem volt tudomása arról, hogy 2003. április 30-i közgyűlése óta a PSZÁF tulajdonosaira vonatkozóan vizsgálatot folytat” – szögezi le Fehér Erzsébet, a Pannonplast elnöke az MTI-hez kedden eljutatott közleményében. A Pannonplast április 22-én kérte a PSZÁF-tól a PEVDI Divat Kft. és a Britton befolyásszerzésének vizsgálatát. A felügyelet azonban az április 30-ai közgyűlést megelőzően szóban közölte a Pannonplast vezetésével, hogy a cégadatok alapján összefonódást nem állapított meg – áll a közleményben.

Ezzel egyidejűleg a Pannonplast részvénykönyv bejegyzési és vezetési gyakorlatával kapcsolatban a PSZÁF a Cégbíróságnál a Pevdi részvénykönyvi bejegyzésének elhúzódása miatt törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett, ami még nem zárult le – közli a Pannonplast. A vegyipari cég leszögezi: a társaság a részvénykönyv vezetését, a tulajdonosok bejegyzését a törvény és az Alapszabály előírásainak maradéktalan betartásával gyakorolja.

A Pannonplast Rt. sajnálatát fejezi ki, hogy a társaság nevét összefüggésbe hozták a PSZÁF elnökét ért felháborító támadással – teszi hozzá Fehér Erzsébet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik