Belföld

Modernizációs programot kínál a magyar egészségügynek a Roche laboratóriuma

Miközben Magyarországon folyik a politikai, társadalmi és szakmai vita a kórházak privatizálásáról, a magyar egészségügyi intézmények helyzete folyamatosan romlik. Az egészségügyi ellátás technológiai fejlődése gyorsabb, mint a gazdaság növekedése, ebből adódóan a meglévő kapacitásokat egyre nehezebb finanszírozni. Szükség van tehét a köz - és magánszféra együttműködésére

A Roche mindezek figyelembevételével alakította ki EULAB nevű, új labormodernizációs programját. Ennek alappillére a világ első modulokból felépülő analitikai rendszere, amely minimális vér- vagy vizeletminta behelyezésével néhány percen belül sok száz a diagnózist elősegítő vizsgálati eredményt szolgáltat. A racionalizálás és a vizsgálatok konszolidációja következtében számos meglévő laboratóriumi műszer feleslegessé válik. Jelentősen csökkenthető a vegyszer-felhasználás is, és mindez komoly megtakarítást eredményez.

A minden területre kiterjedő ISO minősítéssel rendelkező Roche új programjának előnye, hogy a laboratóriumi folyamatok ingyenes felmérése után, a helyi sajátosságok alapján készít részletes tervet a laboratóriumi működés világszínvonalú modernizálása érdekében. A laboratórium így a kórházi működés integrált részeként pénzt emésztő költségelemből aktívan kihasználható versenyelőnnyé válik, biztosítva a kórház, a város, és a régió új igényeihez való rugalmas alkalmazkodást. Az EULAB programmal mindenekelőtt a betegek nyernek, hiszen a gyorsabb, pontosabb diagnózis nagyobb esély a gyógyulásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik