Belföld

Béreljen menedzsert határozott időre!

A Magyarországon eddig ismeretlen Interim Management szolgáltatás honi bevezetését és elterjesztésének programját hirdette meg Budapesten Fekete István (a Henkel Magyarország korábbi elnök-igazgatója), Steiner László (a Rába és a Lear Corporation volt vezérigazgatója) valamint dr. Tóth Tamás (fejvadász és menedzsment-fejlesztési tanácsadó). Minderről az alapítók tájékoztatták többek között a FigyelőNetet is.

A három partner kidolgozta az általuk jegyzett Hungarian Interim Management Kft. szolgáltatásainak rendszerét, azok minőségbiztosítási hátterét. Ezen az alapon elindította a potenciális interim menedzserek körének kialakítását, és előkészítette azt a képzési programot, amely a következő hónapokban speciális interim menedzseri felkészítést ad az erre a feladatra készen álló tapasztalt vezetőknek. (Ma már különböző iparágakból 12-15 felkészült interim manager áll rendelkezésre.)

A Hungarian Interim Management Kft. szolgáltatásával a menedzsment-megoldások új, Európában széles körben terjedő eszközének bevezetését és alkalmazását indítja el. Fekete, Steiner és Tóth meggyőződése szerint egy-másfél év múlva már mintegy 100 felkészült interim menedzser áll készen a feladatokra.

A vállalatirányítás eszköztárában az elmúlt 10-15 évben nyert polgárjogot az interim management. E szakma művelői olyan speciális problémákat oldanak meg, mint a válságkezelés, jelentős vállalati projektek irányítása, vállalatok felvásárlásának, összeolvadásának operatív vezetése, az úgynevezett “azonnali áthidalás” menedzsment (váratlan okok miatt fontos vezetői pozícióban űr támad), valamint induló cégek beindítása, kezdeti intenzív irányítási szakasza. Interim menedzserre olyan esetben van szükség, amikor a gyors megoldás, és az adott területen szerzett speciális menedzsment-tudás elengedhetetlen feltétele a sikernek. Az interim menedzser a megbízóval nem létesít munkaviszonyt, hanem meghatározott feladatra, meghatározott ideig tölti be a vezetői pozíciót ugyanazokkal a felelősségekkel és jogokkal, mintha alkalmazásban állna. A szolgáltatás biztosítja a leghatékonyabb menedzsment erőforrást, ugyanakkor a megbízónak nincs az alkalmazotti státusszal járó kockázata, hiszen csak a projekt idejére kötnek szerződést a felek.

Az interim menedzser nem tanácsadó, hanem teljes felelősségi és döntési körrel bíró felsővezető. Az elmúlt évek tapasztalatai azt is mutatják, hogy a pénzügyi befektetők, kockázati tőke társaságok befektetéseinek dinamizmusát kiemelten jelentős mértékben befolyásolja az a tény, hogy rendelkezésre áll-e a gyors és a hatékony növekedést biztosítani tudó az adott iparágban nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező menedzsment. Ilyen esetekben kitűnő megoldás az interim menedzsment.

A partnerek előrehaladott együttműködési tárgyalásokat folytatnak az inetrim management szakma két vezető nemzetközi cégével, amelynek keretében egy széles, nemzetközi “interim manager-pool” is rendelkezésre áll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.