Belföld

Közel-Kelet: véres merénylet, véres megtorlás

A Hamász katonai szárnyának két tagja vesztette életét szerda éjszaka Gázában, amikor egy izraeli csatahelikopter rakétákat lőtt ki gépkocsijukra.

Egy napon, pontosabban hat órán belül már a második csapást mérte Izrael Gázára: a hadsereg helikopterei szerdán, kevesebb mint egy órával a 16 halálos áldozatot követelő jeruzsálemi buszmerénylet után egy Gáza városában haladó autót támadták rakétákkal. A rakéták akkor legalább hét palesztint öltek meg. A halottak egyike Tito Masszud, a Hamász katonai szárnyának, az Ezzeddin el-Kasszám Brigádoknak az egyik vezetője volt.

Palesztin biztonsági források szerint az Ezzeddin el-Kasszám Brigádok két aktivistáját azonosították a két halottban (korábban olyan értesülések is voltak, hogy a Fatahhoz kötődő Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai aktivistái vesztették életüket, de ezeket a híreket cáfolták).

Palesztin kórházi források szerint csak két palesztin halt meg az izraeli rakétacsapásban. Mindketten autójuknál álltak, amikor egy rakéta becsapódott, majd egy másik telibe találta a járművet. A támadásban több izraeli csatahelikopter vett részt, de csak az egyik harci gép lőtt ki rakétákat a gázai célpontra.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik