Belföld

Kezdeményezi-e Medgyessy Péter kormánya etikailag kétes ügyeinek feltárását?

Kezdeményezi-e Medgyessy Péter, hogy a Köztársasági Etikai Tanács elé kerüljenek az elmúlt hónapokban nyilvánosságot kapott, kormánytagokhoz kötődő, etikailag megkérdőjelezhető ügyek - tette fel a kérdést az MDF elnöksége szerdán.

Az ellenzéki párt elnöksége az MTI-hez eljuttatott nyilatkozata szerint arra is szeretne választ kapni: az etikai tanács állásfoglalása alapján újragondolná-e álláspontját a miniszterelnök.

A párt elnöksége nyilatkozatában az “etikailag megkérdőjelezhető ügyek” között említi Csillag István gazdasági miniszter 30 millió forintos megbízását volt munkahelyének, a Pénzügykutató Rt.-nek, valamint a korábban Kóródi Mária által vezetett környezetvédelmi tárca 64 millió forintos megbízását az SZDSZ “A korszakváltás programja” című dokumentumát készítő kft.-nek.

Az MDF szerint az oktatási tárca több ügye is “jogi és etikai kérdéseket vet fel”. Példaként említik, hogy a Sulinet-tenderben érdekelt Elender Kft. minisztériumi köztisztviselőket látott vendégül egy balatoni hétvégén; hogy hirdetések elhelyezésére Magyar Bálint kabinetfőnökének előző munkahelye 22,5 millió forint értékben kapott megbízást, s hogy Sári Lajos volt szakképzési államtitkár felügyelte azt a félmilliárd forintos közbeszerzési pályázatot, amelyet fiának egykori iskolatársa nyert meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik