Belföld

Tőkét emelt és jelzálogleveleket bocsátott ki az OTP

Az OTP Jelzálogbank Rt. bejelentette, hogy a cégbíróság május 29-i hatállyal bejegyezte a társaság jegyzett tőkéjének 14 milliárd forintra történő felemelését.

A hitelintézet a mostani 3 milliárd forinttal együtt az idén már 6,9 milliárd forint összegű tőkeinjekciót kapott az anyabanktól a tőkemegfelelési mutató szinten tartására, amit a hitelezés dinamikus bővülése folyamatosan csökkent.

A bank bejelentette továbbá, hogy június 6-án 7 milliárd forint névértékű OJB 2008/III jelzésű jelzáloglevelet hozott nyilvánosan forgalomba. Az értékpapírokat a jegyzés során elsőbbséget élvező OTP Bank jegyezte le. A 2008. július 12-én lejáró, évi fix 8 százalékos kamatozású sorozatból a mostani negyedik részkibocsátással együtt 40 milliárd forintnyi van forgalomban. A bruttó forgalomba hozatali árfolyam 102,7250 százalék volt.

A sorozat ötödik, 3 milliárd forintos részletére a jegyzési ajánlatokat június 11. és június 13. között lehet leadni, a bruttó forgalomba hozatali árfolyam 100,5195 százalék lesz. Az OTP bank a jegyzés során ezúttal is elsőbbséget élvez.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik