Belföld

Magasfokú integrált megoldás az elektronikus üzleti kommunikációban

Az eddigi egyszerűbb elektronikus adatáramlást egy fejlett üzleti kommunikációs megoldás váltja fel a hazai piac vezető ingatlanüzemeltető cége, a Trammel Crow Wallis Rt. (TCW Rt.) és a MATÁV Rt. között: 2003 májusától a két cég vállalatirányítási rendszerei automatikusan adják át egymásnak a pénzügyi információkat a közöttük kiépített csatornán keresztül.

Az új megoldás a két cég eltérő – SAP és Scala platformú – rendszerei között biztosít automatikus adatáramlást. A kapcsolatot két szolgáltató, a Scala ECE Hungary Kft. és az Axelero Internet Rt. teremtette meg egy közös projekt keretében.

Az új, internet alapú kapcsolatnak köszönhetően a Wallis Ingatlan Csoporthoz tartozó TCW Rt. – amely a Matáv Rt. teljes ingatlanportfolióját outsourcing szerződés keretében már három éve üzemelteti – pénzügyi követelése keletkezésekor elküldi az erről szóló információt a Matáv Rt-nek, amely ezt lényegesen hamarabb beépítheti a pénzügyi-likviditási rendszerébe, mintha a postán érkezett számlákat dolgozná fel.

Az elektronikus adatküldés során a két cég eltérő – SAP és Scala – vállalatirányítási rendszere automatikusan kommunikál egymással. A Scala szakemberei a TCW Rt. által használt iScala 2.1 rendszert bővítették a Scala connectivity-megoldásával, (iScala Connectivity Solutions – SCS). Az SCS felismeri a TVW Rt. ügyviteli rendszerében keletkezett releváns adatokat és automatikusan elküldi azokat az Axelero Web-EDI postafiókjába.
Az ingatlancégtől származó információt az Axelero Internet formátumkonverzióval a Matáv SAP-rendszere számára érthető formára alakítja és az elektronikus kereskedelemben is használt EDI-protokoll (Electronic Data Interchange) segítségével WEB EDI platformon juttatja el a Matáv Rt-hez. Magyarországon ez az első nagyszabású projekt, amelyben ezt a technikai megoldást alkalmazták. Az Axelero a megoldás keretében értéknövelt szolgáltatásként végzi az ASP üzemeltetést.

Báthory Balázs, a Wallis Ingatlan Rt. portfolió vezérigazgató-helyettese a projekt piaci aspektusát hangsúlyozta: „A sikeresen megvalósított connectivity-megoldással a TCW Rt. egy újabb értéknövelt szolgáltatást nyújt vevői felé azáltal, hogy gyors információkkal támogatja azok likviditás-kezelését. Sőt, a rendszer felhasználható a szolgáltató cég és az alvállalkozói közötti kapcsolat javítására is.”

Az integrált megoldás kiépítése a Scala ECE Hungary és az Axelero első közös projektje volt. A megvalósítás egy hónapot vett igénybe, amelyből a tesztüzemre két hetet fordítottak.

Kiss Judit, a Scala ECE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint: „A vállalatok közötti folyamatok automatizálása az együttműködést teszi hatékonyabbá. A közvetlen gazdasági előnyök mellett azt is említésre méltónak tartom, hogy a vállalati kereteken túlmutató automatizálás a vezetői információs rendszer hatókörét is kiterjeszti, ezzel is növelve az együttműködő vállalatok üzleti értékét.”

Héjjas Gábor, az Axelero vállalati üzletágának igazgatója kiemelte, hogy az elektronikus adatküldés két különböző ügyviteli rendszer között valósult meg, amelyben az Axelero által végzett adatkonvertálás kulcsszerepet kap: „A vezető ügyviteli rendszerek között megteremthető a nagy fokú hatékonyságot biztosító automatikus kapcsolat, ésszerű költségráfordítással, az interneten keresztüli adatkommunikáció alkalmazásával. Ehhez a rendszerek képességén túl a közvetítő infrastruktúra is elérhető.”

A TCW Rt. és a Matáv Rt. között évek óta fennálló szoros partneri viszonyt tovább erősíti a jelen projektben megvalósult automatikus adatátviteli lehetőség, amely az alapját képezi a két cég közötti komplexebb együttműködés megvalósításának is.


***


Axelero Internet
Magyarország piacvezető internetvállalata, az Axelero Internet a hazai magánfelhasználók közel felének biztosít hozzáférést, s emellett a legnépszerűbb magyar nyelvű tartalomegyüttes, az [origo] portál tulajdonosa és üzemeltetője is. Az Axelero jelentős előnnyel vezeti az internetpiac mindhárom meghatározó területét, a lakossági szolgáltatások, a tartalomszolgáltatás és az üzleti alkalmazások piacát egyaránt. A vállalat az országban elsőként indított el számos olyan innovatív online szolgáltatást, mint például az ADSL, az internet-adatközpont (Adatpark), a webalapú elektronikus okmányküldés (webEDI) vagy az elektronikus piactér (Marketline.hu). Az Axelero Rt. a Matáv Csoport tagja.

További információ:
Lenhardt Anita, NetAktív Kommunikációs ügynökség
320-7842/107, 30/9421-095
lenhardt.anita@axelero.com
Axelero Rt.


A Scala ECE Hungary Kft.
A Scala ECE Hungary Kft. 1993-ban alakult, s a svéd Scala International AB legnagyobb disztribútoraként működött. 1997-ben a Scala ECE és Scala International AB egyesüléséből alakult meg az amszterdami Scala Business Solutions N.V., amelynek a Scala ECE Hungary Kft. a magyarországi leányvállalata. Jelenleg Budapest ad otthont a magyar képviselet mellett a Közép- és Kelet-Európát irányító regionális központnak is.
A világszerte 65 országban jelen lévő Scala csoport kollaboratív vállalati ügyviteli rendszert (ERP rendszert) fejleszt és telepít kis- és középvállalatok számára, valamint ellátja a kapcsolódó karbantartási szolgáltatásokat.
Magyarországon eddig közel 200 cég választotta a Scala szoftvereit és szolgáltatásait, többek között az Clarion Hungary Kft., az ING Nationale Nederlanden Rt., a Tetra Pak Hungária Kft. és a Zalakerámia Rt.

További információ:
Kiss Judit ügyvezető igazgató, Scala ECE Hungary Kft.
Telefon: 452-7600
info.hungary@scala.net

Wallis Ingatlan Csoport
A Wallis Ingatlan Csoport az egyik legnagyobb magyar magántulajdonban lévő cégcsoport, a Wallis Rt. ingatlanpiaci tagja, egyben piacvezető Magyarországon az integrált ingatlanszolgáltatás területén. A részvénytársaság nagy hangsúlyt fektet ingatlanberuházásra és -fejlesztésre, így többek között kizárólagos tulajdonában van az angyalföldi Danubius Házak irodakomplexum és a ferencvárosi Bajor, valamint – a hamarosan elkészülő – Polar Center irodaházak is. A cég ugyanakkor leányvállalatain keresztül az ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatások csaknem teljes spektrumában tevékenykedik. Szolgáltatási portfoliójában olyan cégek szerepelnek, mint az ország területén összesen közel több mint 1 000 000 m˛ ingatlant üzemeltető Trammell Crow Wallis, a Harbor Parkot fejlesztő Crow Holdings Rt. ingatlanfejlesztő társaság, a kivitelezésben elismert Market Építő Rt., vagy a kereskedelmi célú ingatlanok közvetítésére és a kapcsolódó tanácsadásra szakosodott Biggeorge’s International Rt.

Trammell Crow Wallis Rt. (TCW Rt.)
Az Egyesült Államok legnagyobb ingatlantársaságának és a hazai ingatlanszolgáltatási és -fejlesztési piac vezető szereplőjének, a Wallis Ingatlan Rt-nek magyarországi közös vállalata, a Trammell Crow Wallis Rt. 1999-ben alakult az ingatlan outsourcing hazai megvalósítására, átvéve partnereitől az ingatlangazdálkodás és -üzemeltetés minden feladatát, ideértve az ezen a területen dolgozó munkatársakat is. A TCW – az üzemeltetés területén a legnagyobb tapasztalattal rendelkező cég Magyarországon.


További információ:
Báthory Balázs portfolió vezérigazgató-helyettes, Wallis Ingatlan Rt.
Telefon: 450-5009


Ajánlott videó

Olvasói sztorik