Belföld

Az ellenzék Medgyessyt faggatná a megszorításokról

admin

2003. 06. 11. 10:40

A költségvetési bizottság ellenzéki képviselői többek között a múlt héten bejelentett megszorító intézkedések okairól és várt hatásairól kérdeznék meg Medgyessy Péter miniszterelnököt.

A Parlament Költségvetési és Pénzügyi Bizottságának ellenzéki tagjai kedden kezdeményezték Medgyessy Péter miniszterelnök meghallgatását a bizottság soron következő ülésén. Az ellenzéki képviselők azt szeretnék, hogy a kormányfő számoljon be a múlt héten bejelentett megszorító intézkedések okairól és várt hatásairól, illetve az ezzel kapcsolatban a Miniszterelnöki Hivatal által elrendelt tíz napos hírzárlatról.

A bizottság ellenzéki tagjai többek között arra kíváncsiak – áll az általuk kiadott közleményben, hogy az egyes minisztériumoktól elvárt 2,5 százalékos költségcsökkentés pontosan mely tárcákat és milyen mértékben érinteni. Választ várnak a kormányfőtől arra is: a megszorító intézkedés után hogyan alakulnak a tárcáknál a dologi kiadások, a bérköltségek, illetve milyen arányban várhatóak elbocsátások az egyes minisztériumokban vagy háttérintézményeiknél.

A bizottság tagjai érdemi választ szeretnének Medgyessy Pétertől arra a kérdésre is, hogy a hazánkban 6 éve legalacsonyabb, és a környező országok átlagától 1,5 százalékkal elmaradó gazdasági növekedés gyorsulását elősegíti-e a kormányzati megszorítás, az általuk Medgyessy-csomagra keresztelt intézkedéssorozat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

HOLLYWOOD, CA - NOVEMBER 12: Filmmaker Rory Kennedy speaks during the Academy of Motion Picture Arts and Sciences' 8th annual Governors Awards at The Ray Dolby Ballroom at Hollywood & Highland Center on November 12, 2016 in Hollywood, California.   Frederick M. Brown/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.