Belföld

Gyengülés várható a budapesti részvénypiacon

Szakértők gyengülést valószínűsítenek a budapesti részvénypiacon is. A BUX kedd reggel 13 pontos csökkenéssel 8278 ponton nyitott.

Trippon Mariann, a CIB Bank elemzője lefelé “csordogáló” árfolyamokra számít, miután a hétfőn nyitvatartó külföldi részvénypiacokon is többnyire csökkentek a tőzsdeindexek.

Deák Balázs, az Inter-Európa Bank elemzője véleménye szerint a főbb európai piacok kedden is gyengüléssel nyithatnak, és a BÉT valószínűleg követi a nemzetközi trendet.

A BUX pénteken 119,48 pontos csökkenéssel, 8.291,93 ponton zárt, a csütörtöki záró értékhez képest ez 1,42 százalékos gyengülés.

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok kedden visszaeséssel nyitnak. A piac a Nokia második negyedévi eredményjelentésére figyel, amely elemzők szerint elmaradt a várakozásoktól, elsősorban kínai piac alakulása miatt.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 kedden 10 pontot elérő gyengüléssel, a frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 pedig 5 pontos visszaeséssel indulhat kedden.

Kedd reggel a New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései vegyesen alakultak: a New York-i értéktőzsde irányadó mutatójának (DJIA) határidős jegyzése 2 ponttal gyengült, a Nasdaq piac összetett mutatója viszont 2,50 ponttal emelkedett.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik