Belföld

Óriásberuházás a Samsung magyar leányánál

Gödi telephelyén jelentős fejlesztést hajt végre a Samsung SDI Magyarország Rt.: egy új gyártósor és gyáregység építésével januárban kezdik meg a 32 hüvelykes síkképernyős monitorok készítését - mondta el a Napi Gazdaságnak Wang Gun Lle, a cég egyik vezetője.

A beruházás finanszírozására a társaság 46 millió eurós tőkeemelést hajtott végre a napokban. A tervezett éves forgalom az új beruházás után eléri a 150 millió eurót. A gödi üzemben jelenleg évente 3 millió kisebb, 20-21 hüvelykes monitort gyártanak; az új gyártósoron évente 1,2 millió monitor gyártását tervezik. Így a teljes kibocsátás évente eléri a 4,2 millió darabot, amelynek 70 százalékát közvetlenül exportálják, a maradékból pedig több mint 20 százalékot magyar vállalatokon keresztül – tette hozzá Wang Gun Lle.

A fejlesztés után 19 hektárosra bővülő gyárban a jelenleg alkalmazott 800 fő mellett januártól további 500 személyt foglalkoztatnak majd. Az új alkalmazottak többsége nem helyi lakos lesz, hiszen a mostani foglalkoztatási keret is szinte kimeríti a gödi lehetőségeket – mondta el lapnak Pinczehelyi Tamás gödi alpolgármester. Pinczehelyi hozzátette: a társaság egyelőre adómentességet élvez, de az uniós csatlakozást követően – a derogáció megszűnte után – a város több száz millió forintos adóbevételre számít évente, amelyet tovább növel majd a vélhetően 2005-ben induló plazmatelevízió-gyártás is.

Napi Gazdaság

Ajánlott videó

Olvasói sztorik