Belföld

Paks cáfolja, hogy a sáveltolásnak köze van az üzemzavarhoz

A Paksi Atomerőmű Rt. tájékoztatási vezetője, Kováts Balázs szerint félrevezető információk jelennek meg Paksról. Széles Gábor szerdán azt nyilatkozta a FigyelőNetnek, hogy az erőmű körüli bizonytalanság lehet az oka a váratlan forint-leértékelésnek.

Kováts Balázs tájékoztatási vezető elmondta: csak akkor szoktak helyreigazítást kérni, amikor alapvetően téves, félrevezető információk jelennek meg Paksról. Egy prominens gazdasági szakember – akit nem kívánt megnevezni – nyilatkozatával ez a helyzet. Téves állítás az – mondta, hogy havonta 40 milliárd forint veszteséget jelent a költségvetésnek az üzemzavar, és hogy ez is hozzájárult a forint árfolyamsávjának eltolásához.


A Paksi Atomerőmű Rt. üzemzavarának elhárításánál továbbá szóba sem került, hogy a sérült üzemanyag kazettákat tartalmazó tisztítótartályt betonozzák be, az erőmű sem orosz szakértőktől és másoktól sem kapott ilyen javaslatot – cáfolta Hetzmann Albert műszaki vezérigazgató-helyettes az erre vonatkozó híreket a társaság csütörtöki paksi sajtótájékoztatóján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik