Belföld

Az osztrák VCP 2,8 százalékot vett a Molból

A bécsi bejegyzésű VCP Industrie AG 2,934 százalékos befolyást szerzett a Mol Rt.-ben. A csütörtöki bejelentés szerint az osztrák társaság 3 millió 54 ezer 98 darab Mol részvényt vásárolt június 3-án tőzsdén kívüli szerződés alapján. Ez a Mol jegyzett tőkéjének 2,822 százalékát teszi ki, de tekintettel a Mol tulajdonában lévő saját részvényekre, 2,934 százalékos szavazati jogot biztosít.

A VCP Capital Partners AG, amely 95 százalékos tulajdonosa a VCP Industrie részvényeinek, ezáltal 2,934 százalékos közvetett befolyást szerzett a Molban. A szintén osztrák Collegia Privatstiftung ugyancsak 2,934 százalékos befolyással rendelkezik a Molban, a többségi tulajdonában lévő VCP Capital AG-n keresztül. A Molban most közvetlen befolyást szerzett VCP Industrie AG a BorsodChem Rt.-ben többségi tulajdonnal rendelkezik. Az osztrák cég az idén márciusban 88,97 százalékra növelte közvetlen befolyását a kazincbarcikai vegyipari társaságban, miután megvásárolta a Milford Holdings 29,74 százalékos BorsodChem részvénycsomagját.


Ugyancsak a Molt érintő hír, hogy Olvasó Árpád, a Mol Rt. vegyipari portfólió menedzsment igazgatója 452 darab Mol részvényt értékesített a tőzsdén 5.720 forintos árfolyamon május 30-án.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik