Belföld

A MGYOSZ további lépéseket is szükségesnek tart

admin
admin

2003. 06. 05. 15:36

A gyáriparosok szövetsége megkésettnek tartja, de üdvözli a kormány és a jegybank döntését a forint leértékeléséről, és további intézkedéseket is szükségesnek tart.

Teljesült a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) követelése, a szervezet ugyanis szorgalmazta a hazai exportőrök versenyképességét súlyosan rontó árfolyam-politika korrigálását közölte a szövetség közleményben az elnökség álláspontját csütörtökön.

Az MGYOSZ sajnálatosnak tartja, hogy a vállalkozói figyelmeztetésekre megkésve történt a reagálás. Az egyes vállalkozások illetve egész alágazatok által elszenvedett veszteségeket és ezek makrogazdasági hatásait utólag már nem lehet semmissé tenni.

A kormány és az MNB mostani árfolyamlépése kedvező az exportáló cégek versenyképessége szempontjából. Az MGYOSZ további intézkedéseket is szükségesnek tart a gazdaság versenyképességének javítása érdekében, köztük a társasági adó és az ÁFA-kulcs csökkentését, az élőmunka közterheinek mérséklését, az iparűzési adó rendszerének gyökeres átalakítását.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Fotó: Marjai János/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.