Belföld

Hat újabb országba szállít az LLP Budapest ERP rendszert a KPMG-nek

2003. június 5., Budapest – A magyarországi székhelyű KPMG Central and Eastern Europe, amely a könyvvizsgálati, adó-, jogi- és pénzügyi szolgáltatások meghatározó képviselője, az LLP Budapest által forgalmazott SunSystems-t választotta pénzügyi folyamatainak kezelésére hat kelet-európai országban működő irodája számára. Az LLP-vel együttműködve már összesen 11 KPMG iroda használja a régióban a SunSystems vállalatirányítási rendszert.

A két cég közötti megállapodás ezúttal a KPMG bulgáriai, észtországi, horvátországi, jugoszláviai, lettországi és szlovéniai irodáit érinti, a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában és Romániában már évek óta ezzel az ERP rendszerrel dolgoznak.

A KPMG számára az LLP Budapest szállítja a licenceket, valamint magyar szakértők végzik az installációt és biztosítják a rendszer folyamatos működésével kapcsolatos karbantartási szolgáltatásokat. Ezen a héten már el is kezdődik a munka Észtországban és Lettországban. A KPMG által vásárolt SunSystems megoldás Windows NT Server-en fut majd, melyhez adatbázis-kezelőként az MS SQL-t használják. A pénzügyi (könyvelés, devizakezelés, tárgyi-eszköz) modulokon kívül a rendszer-menedzsment információs eszközét, a Vision Executive-ot is megvásárolták összetett riportjaik készítéséhez. A SunSystems biztosítja majd az információáramlás összefogását a cégcsoporton belül és az új irodákban is.

„További irodáinkba is a SunSystems ERP rendszert választottuk, mert ez a szoftver lehetőséget nyújt hatékonyságunk növelésére, üzleti tevékenységeink ellenőrzésének fejlesztésére és nagymértékben támogatja a jelentési szabványainkat is. Ezen kívül segítséget nyújt majd vezetőinknek az üzleti tendenciát elemzésében és a pénzügyi adatok értékelésében.” – mondta Momir Jeremic, a KPMG Central and Eastern Europe regionális IT igazgatója. „A KPMG 1998 óta dolgozik az LLP-vel a SunSystems bevezetése és hosszú távú támogatása kapcsán. Azért döntöttünk ismét az LLP mellett a régió más országaiban is, mert jól képzett szakemberekkel magas szintű szolgáltatásokat biztosít számunkra.”

A Fortune 500-as listán szereplő vállalatok negyede, az FTSE 100-as lista cégei közül pedig 60 használja a SunSystems vállalatirányítási rendszert. Az elmúlt 20 év során a SunSystems megoldás 18 000 vállalatnál került bevezetésre több mint 190 országban, 30 különböző nyelven, olyan kiegészítő eszközökkel együtt, amelyek a helyi és globális tevékenységet is támogatják.

„Az LLP által implementált SunSystems ERP rendszer már bizonyította megbízhatóságát a KPMG számos Közép-Európában található vállalatánál. Ez is azt támasztja alá, hogy a SunSystems – az LLP-vel együtt –, megfelelő és megbízható megoldás mindazon multinacionális cégeknek, melyek olyan megoldást keresnek, amely maximálisan kielégíti az anyavállalat igényeit és egyben biztosítja a helyi követelményekhez illeszkedő megoldást is.” – nyilatkozta Barbara Dreska, az LLP Budapest Kft. ügyvezető igazgatója.


###


A KPMG-ről (www.kpmg.com ):
A KPMG az egész világot behálózó professzionális szolgáltató vállalatai útján biztosít könyvvizsgálati, adó- jogi- és pénzügyi tanácsadással kapcsolatos szolgáltatásokat 150 országban. Közép- és Kelet-Európa 16 országában a KPMG több mint 2500 alkalmazottat foglalkoztat. Az elmúlt néhány évben az ebben a régióban tevékenykedő KPMG vállalatok a leggyorsabban fejlődő irodák közé emelkedtek. Ügyfeleinek testreszabott, iparágspecifikus szolgáltatásokat kínál világszerte, képzett és tapasztalt szakemberei segítségével.

Az LLP Csoportról (www.llpgroup.com ):
Az LLP Csoport 1992-ben alakult meg Prágában, napjainkra pedig vezető szerepet vívott ki az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások képviselete terén Közép- és Kelet Európában. Az LLP kínálatában szerepel a SunSystems ERP megoldás, a Microsoft Business Solutions-Navision ERP rendszer, a time@work idő- és költségnyilvántartó szoftver, a Pivotal CRM rendszer, a Fourth Shift termelésirányító megoldása, illetve az Ariba B2B elektronikus beszerzési rendszere. Az LLP 1995-ben kezdte meg kelet-európai terjeszkedését, melynek eredményeként ma már – a prágai mellett – Budapesten, Bukarestben, Pozsonyban, Szófiában és Zágrábban vannak irodái. Az LLP Csoport ügyfélköre az üzleti élet különböző területein tevékenykedő cégekből kerül ki, a petrolkémiai ipartól a szállodákon és gyógyszergyárakon keresztül a televízió-állomásokig. Ügyfelei között megtalálható például a BP, a GlaxoSmithKline, a ShellGas (LPG), a Johnson & Johnson, a Mirato, a Roche, a KPMG, a UPS és a Duna Szálloda Rt.

További információk:
LLP Budapest Kft. – Paul Brigitta
Tel.: 412-2400, Fax: 412-2401
E-mail: Brigitta.Paul@llpgroup.com
Web: www.llpgroup.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik