Belföld

Fogadóórát tart a miniszterelnök

A miniszterelnök a parlamenti ülésszakok ideje alatt minden hónapban egyszer, első alkalommal június 18-án fogadóórát tart az országgyűlési képviselők számára.

Medgyessy Péter először június 18-án szerdán délután 16 és 19 óra között várja dolgozószobájába azokat az ellenzéki és kormánypárti képviselőket, “akik problémáik kezelésére, felvetéseik megválaszolására, esetleg helyi gondjaik orvoslására személyes konzultációt tartanak szükségesnek a kormányfővel”. Erről a Miniszterelnöki Hivatal sajtóirodája csütörtökön közleményben tájékoztatta a sajtót.

A közlemény szerint a fogadóórán azok a képviselők vehetnek részt, akik egy nappal az időpont előtt témamegjelöléssel bejelentkeznek a kormányfő titkárságán.

A kormány tagjai – a miniszterelnök kérésére – kéthetente szintén fogadóórát tartanak az ellenzéki és kormánypárti képviselők számára; az első ilyen szerdán volt.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő a kabinet múlt heti ülését követően elmondta: a fogadóórák célja az, hogy a miniszterek személyesen is szembesüljenek bizonyos helyi problémákkal, felvetésekkel, és szorosabb legyen a kapcsolat a kormány és a parlament között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik