Belföld

Új hitelprogramokat indít az MFB

A Magyar Fejlesztési Bank Rt. igazgatósága elfogadta a Regionális Infrastruktúra és Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram konstrukcióját hétfői ülésén.

A pénzintézet közleménye szerint a hitelprogram a regionális egyenlőtlenségek mérséklését, térség- és településfelzárkóztatást, a vállalkozási övezetek támogatását, illetve egyéb területfejlesztési célok megvalósulását fogja szolgálni.

Az MFB Rt. a program részére előzetesen 30 milliárd forintot különít el. Ebből legfeljebb 3 milliárd forint a Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztérium által meghirdetett sportlétesítmény fejlesztési pályázatok megvalósításának hitelezésére szolgál.

A Magyar Fejlesztési Bank Rt. igazgatósága elfogadta a fejlesztési tőkefinanszírozási stratégiáját, egyben döntött arról is, hogy július 1-jén elindítja fejlesztési tőke- és hitelprogramját.

A Fejlesztési Tőkebefektetési Program keretösszege 40 milliárd forint. A program keretében 100-500 millió forint – egyedi esetekben 50 millió forinttól – több milliárd forintig terjedő befektetésekre kerülhet sor.

Ennek révén a bank fejlesztési tőkebefektetést nyújt a magyarországi székhelyű gazdálkodó szervezeteknek, ezen belül elsődlegesen a kis- és középvállalkozásoknak. A program célja a társaságok beruházásainak ösztönzése, ezzel a strukturális különbségek kiegyenlítésének gyorsítása, valamint a térség és településfelzárkóztatás, az európai uniós csatlakozásra való felkészülés elősegítése, továbbá a magyar vállalkozók regionális és EU-s terjeszkedési lehetőségeinek megalapozása – ismerteti közleményében az MFB.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik