Belföld

Áram, Keret és Levegő hármas egysége – Budapesten az APC “mozgó” bemutatóterme

Budapest, 2003. június 2. – Hazánkban először, élő bemutató keretében tekinthették meg a sajtó képviselői június 2-án Budapesten az American Power Conversion (NASDAQ: APCC) (APC) egyedi fejlesztésű integrált InfraStruXure architektúráját.

Európai körútjának hazai állomásán az APC a jelenlévők számára látványosan demonstrálta az ISX hármas egységét, azt, hogy hogyan terjeszti ki a tápellátás eddigi moduláris megközelítését a szekrényre, a hűtésre, a felügyeletre és az NCPI (Network Critical Physical Infrastructure) szolgáltatásokra is, ami így biztos alapul szolgál a teljes IT rendszer felépítéséhez.

Az APC 2002-ben vezette be teljesen újszerű PowerStruXure (PSX) architektúráját, amely alapvető változást hozott az NCPI megvalósítása terén.

A PSX a korábbi bonyolult táprendszereket moduláris, előre gyártott építőelemekkel váltotta fel, amelyek rugalmas, könnyen használható és szervizelhető csomagokban biztosították az alapvető tápellátási és felügyeleti funkciókat. Az elmúlt év során az informatika, a létesítmények és a telefónia területének szaksajtója világszerte innovatív és rendkívül vonzó új megoldásként értékelte ezt az új megközelítést, amelyet a Fortune 1000 lista mintegy 100 vállalata már bevezetett.
Az APC erre az alapra építkezve most bemutatta a PSX fejlődésének következő szintjét, az InfraStruXure architektúrát, amelynek technológiai újdonsága mellett működési elve a különlegessége, azaz, hogy nem csak a felhasznált alkotóelemektől lesz jó egy megoldás, hanem a részek integrációjától is egyaránt.

Ebből az elvből kiindulva az ISX lehetővé teszi, hogy az informatikai vezetők a szabványos elemek széles köréből választva alakítsanak ki egyéni igényekhez igazított megoldásokat, ami hatékonnyá teszi az együttműködést a különböző részek között. Ez a megközelítés egyrészt biztosítja a részek megbízhatóságát, a méretezhetőséget, alkalmas a problémák teljes körű, testre szabható megoldására, valamint arra, hogy az InfraStruXure-t lépésenként bővítsék ki a megfelelő elemekkel.

„Az APC a felügyelhető tápellátási és hűtési termékeket egy olyan egyedülálló csomagban kínálja, amely kifejezetten a korszerű informatikai igények kielégítésére készül.” – mondta Bíró Viktor, az APC Magyarország képviseleti vezetője. „Az InfraStruXure a szekrényt a fizikai infrastruktúra szerves részévé teszi, és az NCPI területét nyílt, adaptálható, integrált rendszerekkel bővíti.”


A hagyományos és az InfraStruXure architektúra összehasonlítása:
A hagyományos infrastruktúrák problémái
1. Az informatikai környezet melegedő részei váratlan leállásokat okoznak.
2. A táp- és szellőztetési megoldások hiánya beruházási és üzemviteli veszteséget okoz.
3. A stabil rendelkezésre állás hiánya veszélyezteti a legfontosabb alkalmazások működését.
4. Az egyre mélyebb rackbe szerelt egyre több informatikai berendezés miatt a rack hemzseg a kábelektől.
5. Az integrált megoldások hiánya növeli a függőséget a külső erőforrásoktól.
6. A rossz hatékonyságú konstrukció helyigényes.
7. Bonyolult rendszerek esetén nő az emberi tévedés kockázata és a javítási idő.
8. A fázistúlterhelés az informatikai eszközök nem tervezett leállásához vezet.



InfraStruXure™: Az alkalmazott innováció eredménye

1.a. Az optimalizált hűtés és hőelvezetés megakadályozza a szekrények túlmelegedését.
2.a. A lépésenként bővíthető hűtési rendszerrel optimalizálhatók a beruházások és csökkenthető az üzemeltetési költség.
3.a. A rack-szinten optimalizált konstrukció a helyiségszintű megközelítéssel szemben nagy rendelkezésre állást biztosít.
4.a. A mélyebb szekrény segíti a kábelek jobb elrendezését és a teljesítmény jobb elosztását.
5.a. A webes konfiguráló eszköz csökkenti a teljes körű integrált megoldás egy lépésben történő megtervezésének bonyolultságát.
6.a. A szekrényszinten optimalizált konstrukció hatékonyan használja ki a helyet.
7.a. Az előre gyártott integrált megoldás csökkenti a tévedés lehetőségét és a javítási időt.
8.a. A tápellátás és a környezet rack-szinten figyelhető, ami csökkenti az állásidőt.


###
Az American Power Conversion:
Az 1981-ben alapított (a Nasdaq-on: APCC név alatt jegyzett) American Power Conversion piacvezető a globális és teljeskörű, az infrastruktúra rendelkezésre állását biztosító megoldások terén. Az APC olyan integrált termékeket és szolgáltatásokat kínál az otthoni felhasználók és a vállalatok részére, amelyek javítják bármilyen méretű érzékeny elektronikai berendezés, kommunikációs és ipari berendezés és informatikai hálózat rendelkezésre állását és teljesítményét. A West Kingstonban (Rhode Island) székelő APC 2002. december 31-én zárult pénzügyi évében 1,3 milliárd USD forgalmat ért el, és szerepel a világ legsikeresebb vállalatait felsoroló Fortune 1000 és S&P 500 listán.

Amennyiben bővebb információt szeretne kapni az APC-ről és annak megoldásairól, látogassa meg honlapunkat: www.apc.com , vagy hívja a 06-1-209-4678-os telefonszámot.

További információk:
Iván Emőke
APC Magyarország
1114 Budapest, Könyves György u. 5. II. 3.
Tel: +36 (1) 209 4678, Fax: +36 (1) 209 4677
E-mail: emoke.ivan@apcc.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik