Belföld

Ismét bizonytalan a KirchMedia sorsa

Ismét bizonytalanná vált a német médiaóriás, a KirchMedia jövője – hitelezői tíz napos haladékot adtak Haim Saban amerikai milliárdosnak a csődhelyzetben lévő cég átvételére.

A KirchMedia, a német médiaipar óriása, amely többek között a Forma-1-es autóverseny és a labdarúgó világbajnokság közvetítési jogának tulajdonosa, egy évvel ezelőtt, 2002 áprilisában jelentette be fizetésképtelenségét. Haim Saban amerikai milliárdos két hónappal ezelőtt szemet vetett a cégre, jelezte, hogy átvenné a média-érdekeltségeket, köztük a Pro Sieben, és a Sat 1 német tévéadók többségi részvényeit.

Több hétig tartó egyeztetést követően a befektető még nem fizette ki a megállapodás szerinti 525 millió eurót. Sajtóértesülések szerint amennyiben Haim Saban nem fizet, egy “vészterv” lép életbe, s a médiaóriás hitelező-bankjai veszik át a cég vezetését.

Haim Saban többek között azért hezitál, mert mivel a Pro Sieben tőzsdei cég, ha a részvények 72 százalékát megveszi, a német szabályok szerint a fennmaradó 28 százalék megvásárlására is kötelezhető. Ez viszont újabb 300 millió euróval növelné a számlát.

Forrás: www.euro.hu


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik