Belföld

A Scala tovább növeli piacát Lengyelországban

Egyre több, Lengyelországban üzleti tevékenységet folytató vállalat választja az iScala kollaboratív ERP-rendszerét üzleti folyamatai tökéletesítésére.

Amszterdam, 2003. május 29.: Tovább nőtt a Scala Business Solutions lengyelországi piaci részesedése: Lengyelországban egyre több cég használja az iScala szoftvert.

A Scala 1993-as lengyelországi elindulása óta az ott működő cégek közül több mint 200 telepített Scala szoftvert és vásárolt szolgáltatást. Számos iparágvezető vállalat állt át az iScalára, a tavaly kereskedelmi forgalomba került kollaboratív ERP-rendszerre.

Az Ondeo Nalco –a vízkezelő vegyszerek területén vezető cég – az iScala pénzügyi és logisztikai moduljait implementálta. – „A Scala szoftvere segítségünkre volt pénzügyi és logisztikai folyamataink tökéletesítésében” – mondta Dorota Lyson, az Ondeo Nalco pénzügyi igazgatója. – „A raktár és a terjesztés megfelelő tervezése különösen fontos a cégünk számára, mivel ez jelenti a vásárlóinkkal folytatott együttműködés alapját. A Scala az adatok állandó, valós idejű elérését biztosítja a vállalat vezetősége számára. Ennek köszönhetően az üzleti folyamatok felügyelete sokkal hatékonyabbá vált.”

Az Ecco-Papier Sp. z.o.o., (amely a multinacionális M-Real papírszállító cég egyik egysége) hagyományos ERP-rendszerét a Scala connectivity megoldásaival (Scala Connectivity Solutions – SCS) bővítette ki. Ez lehetővé tette, hogy az Ecco-Papier egy kiegészítő terjesztési csatornát hozzon létre egyes vásárlói számára, amely elősegíti az együttműködést. A Scala szoftvere révén az Ecco Papier vásárlóinak megrendelései közvetlenül ERP-rendszereikbe adhatók fel, a társaság számára pedig a szoftver a raktárkészletek, rendelések, szállítások, aktuális árlisták és a szállítási határidők folyamatos online hozzáférését biztosítja. Az automatizált belső eljárások költségmegtakarítást eredményeztek. Az Ecco-Papier most az iScala 2.2-re – a Scala kollaboratív ERP-rendszerének új verziójára – való átállást tervezi, amely ez év harmadik negyedévében kerül piacra.

„A connectivity megoldásokat csak bizonyos vásárlóknak ajánljuk, amely egy kiegészítő, speciális szolgáltatás lehet részükre” – mondta Krzysztof Dudzinski, az Ecco-Papier logisztikai és információtechnológiai igazgatója. – „Kereskedelmi képviselőink az Interneten keresztül közvetlenül hozzáférnek ERP-rendszerünkhöz. Ennek a megoldásnak ez az egyik legnagyobb előnye.”

A Scania – amely a világ egyik legnagyobb nehézgépjármű-, busz- és motorgyártója – az országban való terjeszkedése és Slupskban található termelőegységének egyre növekvő buszgyártása miatt úgy döntött, hogy Lengyelországban az iScalára áll át. A folyamat során, a teljesen integrált adatáramlás eléréséhez a társaság logisztikai modulokkal fogja bővíteni meglévő pénzügyi moduljait. A projekt második szakaszában a Scania SCS kapcsolati megoldásokat helyez majd üzembe a cég és a szállítók közötti elektronikus adatcsere, valamint a rendelések feldolgozásának meggyorsítása és a lehetséges hibák kiküszöbölése érdekében.

A krakkói Radisson Hotel egy újabb vendéglátóipari vállalat, amely az iScala használata mellett döntött. A Scala megoldásait Lengyelországban a Marriott Hotel, a Bristol Hotel, az Amber Baltic, a Hyatt és a varsói Radisson már használja.

„Több mint 200 vásárlónkkal nagyszerű eredményeket tudtunk elérni Lengyelországban” – mondta Peter Bornschein, a Scala lengyelországi ügyvezető igazgatója. – „Lengyelország hamarosan csatlakozik az Európai Unióhoz. Ahhoz, hogy a kibővült európai piacon versenyképesek legyenek a lengyel cégek – és minden cég, amely Lengyelországban működik – modern, teljesen integrált ERP-rendszerre van szükségük, amely alapul szolgálhat a nemzetközi üzleti tevékenységhez. A Scala lehetővé teszi számukra ennek a célnak az elérését. A mi megoldásaink a siker kulcsát jelentik számos európai cég számára, mivel lehetővé tették együttműködésüket a nagyvilágban működő partnereikkel és biztosították, hogy a sokféle pénznemmel és nyelvvel is működni tudjanak.”


A Scala Business Solutions-ről
A Scala Business Solutions kollaboratív ERP szoftvereket fejleszt – amelyek integrálják az Internet technológiát és a tradicionális ERP funkcionalitást –, hogy általuk egyszerűbbé váljék a globális üzleti működés. A Scala segítségével a globálisan működő vállalatok teljesen integrálni tudják valamennyi ERP rendszerüket a világ minden részén leányvállalataik, üzleti részlegeik, illetve a cég központja között, sőt, partnereiket és szállítóikat is bevonhatják. A Scala kollaboratív ERP szoftverei lehetővé teszik a globálisan működő vállalatoknak, hogy megfelelhessenek a magasabb szintű elektronikus üzleti tevékenység követelményeinek, valamint hogy egy szabványos ERP rendszert használjanak hagyományos üzleti tevékenységeik irányítására. Ezáltal mérhető haszonhoz juthatnak az elektronikus kereskedés segítségével, egyedi kereskedési hely vagy globális portál kiépítésével, illetve a beszállítási lánc optimalizálásával.
Európában, Észak-Amerikában és a Távol-Keleten, partneri és kereskedői hálózata segítségével a Scala több mint 30 nyelven a világ több mint 140 országában értékesít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat.
A Scalát jegyzik az amszterdami Euronext tőzsdén (jele: SCALA). 2002. évi árbevétele 73,4 millió amerikai dollár volt (77,8 millió euro).
Tekintse meg a Scala webhelyét a www.scala.net címen, ha sajtóközleményekre, befektetői információkra, céges vagy termékinformációra kíváncsi.
2003 Scala Business Solutions NV. Minden jog fenntartva. A Scala logo, a Scala és az iScala bejegyzett kereskedelmi védjegyek. Az egyéb márkanevek vagy bejegyzett védjegyek azok tulajdonosainak tulajdonát képezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik