Belföld

Oracle-partner lett a Grepton – Szélesebb szolgáltatás-skála: új, tanácsadási üzletág

2003. május 28., Budapest – Az Oracle Partner Program keretében Certified Partnerré lépett elő a Grepton Informatikai Rt. A vezető informatikai megoldásszállítóként ismert és elismert vállalat a piaci igényekhez igazodva Oracle technológiával bővítette portfolióját. A még teljesebb körű szolgáltatás nyújtása érdekében a Grepton április 1-től létrehozta új, üzleti tanácsadás üzletágát, amelyben ötvöződik a klasszikus és technológiai tanácsadásban szerzett szakértelem.

A Grepton Rt. négy Microsoft Gold Certified Partneri címe mellé a közelmúltban megkapta az Oracle Certified Partner minősítését is. A cím megszerzéséhez a pályázónak rendelkeznie kell megfelelően képzett, vizsgázott szakemberekkel, és évente legalább két referenciaértékű informatikai projekttel, melyekben Oracle-alapú megoldások kerültek bevezetésre. A vállalat az üzleti igények alapján döntött szolgáltatási körének az Oracle-technológia irányába történő szélesítéséről.

„A Grepton tevékenységét megalakulása óta az ügyfelek igényei határozták meg: nem az a cél, hogy mindenáron kínáljuk azt, amihez értünk, hanem megtanulunk érteni ahhoz, amire partnereinknek szüksége van. Küldetésünk: lehetővé tenni ügyfeleink számára, hogy saját céljaik elérésére összpontosíthassanak – mindenkor a legalkalmasabb technológiák és módszertanok felhasználásával. Ezt a mostani lépést több tény is indokolja: az EU-csatlakozás kapcsán az államigazgatásban és a kormányzatban felmerülő feladatok elvégzéséhez szükség van Oracle-kompetenciára, és a külföldi piacokon is versenyképesebb az a vállalat, mely több technológiában járatos. Mindemellett azt is kiemelném, hogy több partnerünk is jelezte, hogy a megszokott szakmai színvonalon ORACLE alapokon is szívesen működnének velünk együtt.” – fejtette ki Nemes Áron, a Grepton Rt. szakmai stratégiáért felelős igazgatója.

„Az első évben az alapok megerősítése a cél, ami további referenciaszerzést és kompetencia-bővítést jelent. Várakozásaink szerint idén az Oracle technológián alapuló projektek az éves árbevétel 10 %-át fogják kitenni. A következő évben ezt az arányt duplájára szeretnénk emelni.” – nyilatkozta a cég terveiről Süli András, a Grepton Rt. gazdasági igazgatója.

„A Grepton Rt. új minősítése megerősíti, hogy az Oracle partnerei közé a legnagyobb tapasztalattal és szakértelemmel rendelkező cégek tartoznak. Ez mind az Oracle, mind a partnerei számára a piaci pozíció erősítését segíti – mondta Füzes Péter, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója. „Örömmel vettük tudomásul, hogy az Oracle megoldásai a jövőben a Grepton Rt. tevékenységének középpontjában fognak állni” – tette hozzá.

A fenti példa is bizonyítja, hogy a recesszió korában elengedhetetlen az ügyfelekkel és partnerekkel való közös gondolkodás, vagyis – a szükséges technológia kiválasztása előtt – az üzleti igényeket pontosan le kell fordítani technológiai igényekre és az informatikai beruházások üzleti megtérüléséről is beszélni kell. A cégek a céljaikat, igényüket fogalmazzák meg, az azok kielégítésére legmegfelelőbb eszközök, módszerek, technológiák kiválasztását széleskörű tapasztalattal rendelkező tanácsadókra bízzák.. Az üzleti igények felmérésében a klasszikus tanácsadó cégek kiválóan működnek, azonban ezek a cégek nem feltétlenül rendelkeznek a legbiztosabb technológiai háttérismerettel. Az informatikai szakértőként működő Grepton Rt. felismerte, hogy szükség van e két szakértelem együttes birtoklására, a rugalmasságra és a még teljesebb körű szolgáltatás nyújtására, ezért április 1-től létrehozta új, üzleti tanácsadás üzletágát, amelynek vezetésével Csala Zsoltot bízta meg, aki korábban az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Rt.-nél üzletág vezetőként dolgozott.

GREPTON Rt. (www.grepton.hu):
A Grepton Rt. az 1977-ben alapított Protomix Rt. szoftver üzletágának önállósulásával jött létre 2001. márciusában. A Grepton a legnagyobb olyan hazai IT cég, amely kizárólag professzionális IT szolgáltatásokkal foglalkozik. Szolgáltatásait négy stratégiai területen nyújtja: infrastruktúra, üzleti folyamat automatizáció, üzemeltetés és technológia menedzsment. Vezető Microsoft megoldásszállító, négyszeres Microsoft Gold Certified Partner (Support Services, E-Commerce Solutions, Enterprise Systems, Collaborative Solutions kategóriákban), Oracle Certified Partner és „NATO Beszállításra Alkalmas” határozattal rendelkezik.

További információval Süli András, a Grepton Rt. igazgatója szolgál a 204-7730-as telefonszámon vagy az asuli@grepton.hu e-mail címen.


ORACLE (www.oracle.com):
Az Oracle Corporation a vállalati szoftverek legnagyobb szállítója a világon. Az Oracle PartnerNetwork (OPN) globális, internet alapú eszköz, amely az Oracle és a partnerek együttműködésének alapja, és világviszonylatban több mint 10,000 elkötelezett tagot számlál. Az OPN programról részletes tájékoztatást az www.oraclepartnernetwork.oracle.com honlapon talál. Az Oracle név az Oracle Corporation bejegyzett védjegye.

További információval Hargitai Éva, az Oracle Hungary Kft. marketing igazgatója szolgál a 224-1732-es telefonszámon vagy az eva.hargitai@oracle.com e-mail címen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik