Belföld

BÉT: nyitás 73 pontos növekedéssel

Erősödést várnak szerdán a budapesti részvénypiacon a tőzsdei szakértők. A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX nyitáskor 8226 ponton állt, ami 73 pontos növekedés a keddi záráshoz képest.

„Emelkedéssel zártak kedden a vezető New York-i tőzsdemutatók az aznap ismertetett kedvező amerikai makrogazdasági adatokra reagálva, ennek alapján az európai tőzsdéken is optimista hangulat várható” – mondta Trippon Mariann, a CIB Bank elemzője.

Kozma László, a CA-IB Értékpapír Rt. üzletkötője enyhe
korrekcióra számít a keddi esés után.

Emelkedő indexeket várnak nyitáskor az európai tőzsdéken

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok szerdán erősen nyitnak. A New York-i piacokat kedden föllendítette, hogy a Conference Board fogyasztói bizalmi mutatója májusban 83,8 pontra emelkedett az áprilisi 81 pontról, a tokiói értéktőzsde szerdán kéthetes csúcsot ért el, és a lelkesedés várhatóan Európára is átterjed.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 30 pontos, a frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 10 pontos nyereséggel kezdhet szerdán. A német piacot az erős euró és a deflációs veszély fékezheti.


Szerda reggel a New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései ugyancsak emelkedésre utaltak: a New York-i értéktőzsde irányadó mutatójának (DJIA) határidős jegyzése 6 ponttal, a Nasdaq piac összetett mutatójáé 1,00 ponttal emelkedett.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik