Belföld

MindenGyerek Konferencia

MindenGyerek Konferencia - 2003. május 26-28.
Helyszín: ELTE Pázmány Péter sétány 1.
Időpont: 10h-tól este 18 h-ig.

A MindenGyerek Konferenciát az ELTE BTK Szociológiai és Szociálpolitikai Intézetének Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszéke a Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesülettel közösen kelti életre a gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára.

A konferencia fővédnöke: Ferge Zsuzsa akadémikus
Szervező: a Gyerekparadicsom Alapítvány
Vendégeink: A Bécs belvárosi kerületei gyerekjóléti szolgálata munkatársai és partnerei

A konferencia elsődleges célja lehetőséget teremteni az egymástól gyakran elkülönülten dolgozó szakemberek számára a gyermekekkel kapcsolatban felmerülő aktuális problémák, kezdeményezések, legújabb eredmények megismertetésére. Ezért:
• az iskolai gyermekvédelmi felelősök,
• szabadidő-szervezők,
• a gyermekjóléti intézményrendszer munkatársainak,
• az önkormányzati ifjúsági referenseknek,
• a gyermek-közművelődés szakembereinek,
• a védőnőknek,
• a gyerekorvosoknak,
• az ifjúságkutatóknak,
• a gyermekekért dolgozó szervezetek aktivistáinak,
• s “mindenkinek” jelentkezését várjuk.

A konferencia középpontjába a most induló intézményeket – a gyermekjogi biztost és a gyermekjogi képviselőket, a települések önkormányzatai által kötelezően nyújtandó ifjúsági információs és tanácsadó szolgáltatást, a gyermekek napközbeni ellátásának alternatív formáit – állítjuk, de nem feledkezhetünk meg a fogyatékos gyerekek és családjaik segítéséről sem, s a fogyatékosok nemzetközi éve külön alkalmat ad az új kezdeményezések, eredmények, és a szakmaközi együttműködési lehetőségek bemutatására.
A konferencia akkreditálását is kezdeményeztük a pedagógusok, a személyes szolgáltatást nyújtó szociális szakemberek és a közművelődésben dolgozók továbbképzési rendszerében is.

MindenGyerek Konferencia témái:
bűnmegelőzés ,egészséges életmód, életmódnevelés ,fiatalok részvétele a települések életében, fogyatékosság , gyerekházak, gyermekek napközbeni ellátása alternatív formái, gyermeki jogok érvényesülés, információ, tanácsadás, alacsony hozzáférési küszöbű intézmények, iskolából kihullott gyerekek reintegrációja, szakképzés,
befogadó iskolák, játék, kutatások, önkéntesség, önkormányzati ifjúsági referensek munkája, pályázatok és egyéb minisztériumi támogatások, programok csellengő gyerekekkel, programok roma gyerekkel, szabadidő, szakmai dilemmák, szociokulturális indíttatású művészeti nevelés.

Címkék: Hírforrás

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.