Belföld

Scala EU-staRt Plusz – a versenyképesség megőrzéséért

A Scala által kínált Scala EU-staRt Plusz programcsomag azokat a vállalatirányítási területeket fedi le, amelyekre szinte minden vállalkozásnak szüksége van. A csomag elérhetőségét kedvező fizetési konstrukciók és rövid implementációs idő segítik.

Budapest, 2003. május 19.: A nagyvállalatok mellett a kis- és közepes vállalatok (KKV) egyre nagyobb hányada ismeri fel, hogy versenyképességük nagymértékben függ informatikai infrastruktúrájuktól. A KKV-k azonban nem tudnak akkora IT-tudásbázist kiépíteni, mint a nagyvállalatok, így fejlesztési döntéseik is nagyobb körültekintést igényelnek, ami sokszor a fejlesztések elhalasztását eredményezi.

A Scala felismerte azt, hogy a KKV-k korlátozott anyagi lehetőséggel és humánerőforrással rendelkeznek, ezért nagyobb megterhelést jelent számukra egy új rendszer bevezetése, az átállás. A Scala ECE Hungary Kft. a KKV-k igényét és lehetőségeit figyelembe véve állította össze az Scala EU-staRt Plusz csomagot.

A programcsomag elnevezéséről Kiss Judit, a Scala ECE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a következőket mondta el „A név csapatmunka eredménye. Az ’EU’ arra utal, hogy a Scala az európai uniós tagországokban is széles körben elterjedt, elismert rendszer. A ’staRt’ a könnyű elérhetőséget és a gyors bevezetést jelenti,, míg a ’Plusz’ azt a hozzáadott értéket takarja, amelyet a Scala 25 éves nemzetközi és 10 éves magyarországi tapasztalata jelent.”

A programcsomag olyan ügyviteli funkciókat tartalmaz, amelyekre egy kisebb vállalatnak is szüksége van (beszerzés, értékesítés, készletnyilvántartás, könyvelés, pénztárforgalom, pénzügy, jelentéskészítés, vezetői döntéstámogatás), illetve rövid és kiszámítható a bevezetési idő, valamint kedvezőek a fizetési lehetőségek is.
A csomagra a Scala két fizetési konstrukciót is kidolgozott. Az egyik konstrukció egyszerű bérlet, a másik pedig egy alacsony belépési költséggel járó, havidíjakkal teljessé váló vásárlás. A rugalmasság és az árszínvonal így kifejezetten a kisvállalatok teherbíró képességéhez igazodik.

A Scala Scala EU-staRt Plusz egy integrált vállalatirányítási rendszer kicsiben: funkcionalitása hatékony ügyviteli hátteret biztosít, bővíthetősége pedig megfelelő alapot biztosít a vállalatok közötti automatikus üzleti kommunikációhoz, az ellátási láncban való részvételhez.

Kiss Judit hangsúlyozta, hogy ezzel a konstrukcióval már a kisvállalkozások is áttérhetnek a fejlett ügyvitelre. „Úgy vélem, hogy a Scala EU-staRt Plusz egy jó belépési pont a kisvállalkozások számára, hogy teljes értékű ERP-rendszerrel rendelkezzenek. A rendszer további modulokkal és felhasználószámmal bővíthető, együtt tud tehát nőni egy vállalkozással, miközben a teljes integráltságot nem korlátozza az, hogy kezdetben csak kisebb funkcionalitással indul a rendszer.”

# # #

A Scala ECE Hungary Kft.
A Scala ECE Hungary Kft. 1993-ban alakult, s a svéd Scala International AB legnagyobb disztribútoraként működött. 1997-ben a Scala ECE és Scala International AB egyesüléséből alakult meg az amszterdami Scala Business Solutions N.V., amelynek a Scala ECE Hungary Kft. a magyarországi leányvállalata. Jelenleg Budapest ad otthont a magyar képviselet mellett a Közép- és Kelet-Európát irányító regionális központnak is.
A világszerte 65 országban jelen lévő Scala csoport kollaboratív vállalati ügyviteli rendszert (ERP rendszert) fejleszt és telepít kis- és középvállalatok számára, valamint ellátja a kapcsolódó karbantartási szolgáltatásokat.
Magyarországon eddig közel 200 cég választotta a Scala szoftvereit és szolgáltatásait, többek között az Clarion Hungary Kft., az ING Nationale Nederlanden Rt., a Tetra Pak Hungária Kft. és a Zalakerámia Rt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik