Belföld

A bolgárok aláírják a szerződést a DSK eladásáról

A héten aláírják a szerződést a DSK bank privatizációjáról - nyilatkozta Milen Velcsev bolgár pénzügyminiszter. Mint ismeretes, a magánosításról döntő testület (amelynek vezetője maga Velcsev) az OTP mellett döntött a második legnagyobb bolgár bank eladásakor.

Velcsev a novinite.com bolgár internetes újság szerint azt nyilatkozta: most nem engedi meg, hogy úgy bukjon meg a magánosítás, mint az korábban két másik stratégiai fontosságú vállalat, a Bulgartabac dohányipari cég és a BTC távközlési vállalat esetében történt.

A novinite emlékeztet rá, hogy a BTC és a Bulgartabac magánosítása azért nem sikerült, mert amikor a legjobb ajánlattevőkkel kútba meghiúsult a szerződéskötés, akkor a második legjobb jelölttel kezdtek tárgyalásokat az illetékesek. Mindeközben viszont rendkívül sok bírálat érte az értékesítések lebonyolítását.

A Bolgár Bankkonszolidációs Társaság (BCC) előtt most is nyitva áll ez a lehetőség, hiszen ha a múlt heti eredményhirdetés után nem kötik meg tíz napon belül a megállapodást az OTP-vel, akkor a második helyezett Erstével kezdődhetnek meg a tárgyalások. Velcsev nyilatkozata ilyen értelemben – megfigyelők szerint – az OTP szerződéskötési esélyeit erősíti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik