Belföld

Dolgozik a hivatalos hacker

Hivatásos hacker kezdte el működését a NextiraOne Magyarország Kft-nél, korábbi nevén Alcatel E-Business Rendszerek Kft. A Magyarországon még szokatlan új szolgáltatásra a kft minősítéssel rendelkező szakembereket alkalmaz.

Az úgynevezett „etikus hackelés” lényege: azoknak a cégeknek, amelyeknek különösen fontos, hogy számítógépes információs rendszerükbe illetéktelenek ne hatolhassanak be, megrendelik, törjék fel hálózatukat. A hivatásos hacker erre vállalkozik, s ha munkája sikerrel jár, javaslatot tesz a megrendelőnek az információs rendszer biztonságának fokozására, a gyenge pontok megerősítésére.
Tóth Ottó, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a cég kiemelt figyelmet fordít szolgáltatások fejlesztésére. Példaként említette a hálózatbiztonsági megoldások telepítését és ellenőrzését, illetve teljes IT rendszerek üzemeltetését. Vállalnak tűzfalak telepítését, vírusmentesítést és egyre keresettebb a biztonságos üzemeltetést kínáló szolgáltatásuk. Leginkább bankok, biztosítók, és olyan nagy cégek keresik meg őket, amelyeknél nagyon fontos, hogy az ügyfelek adatai ne kerülhessenek illetéktelenekhez.
A NextiraOne Magyarország Kft ez évi tervezett bevétele meghaladja a 2 milliárd forintot. Az első negyedéves adatok szerint, forgalmuk az előző évhez viszonyítva mintegy 10 százalékkal növekedett. Hozzátette, hogy az árbevétel várhatóan 25-30 százaléka származik majd az új szolgáltatásaikból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik