Belföld

Félmilliárdos támogatás szénbánya bezárására

A Szénbányászati Szerkezetátalakítási Központ 583 millió forinttal támogatja a lencsehegyi szénbánya bezárását, ez az összeg a teljes bezárási tevékenység ráfordításának 58,5 százalékát fedezi.

A Közbeszerzési Értesítő tájékoztatása szerint a bányabezárás feladatainak elvégzésére kiírt, hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárást a kesztölci Lencsehegyi Szénbánya Kft. nyerte el. A tárgyalásos procedúrát az indokolta, hogy a bányatörvény szerint a kitermelésre és a bánya bezárására is a jóváhagyott műszaki-üzemi tervvel rendelkező engedélyes jogosult.

E mellett a mélyművelésű bányák olyan sajátos természeti, technikai adottságokkal rendelkeznek, hogy bezárásuk biztonságos, hatékony végzéséhez elengedhetetlen a helyi ismeret és tapasztalat.

A Lencsehegyi Bánya Kft. a föld alatti kiszerelési munkákra, és a meddőhányó-rendezésére alvállalkozót kíván bevonni.


 

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.