Belföld

A válogatott Nagy Norbertet gyászolja a Fradi

Pénteken reggel közlekedési balesetben elhunyt a Ferencváros egykori labdarúgója, Nagy Norbert. A válogatott hátvéd, aki legutóbb a Lombard FC Haladás csapatában játszott, Zalaegerszeg mellett szenvedett közúti balesetet, mely után sikertelenül próbálták újraéleszteni.

Nagy Norbert júniusban töltötte volna be 34. életévét. A Lombard FC Haladás hátvédje korábban hat éven át volt a Ferencváros labdarúgója, kétszer volt tagja bajnokcsapatnak, köztük annak a csapatnak is, amelyik a magyar együttesek közül eddig egyedüliként bejutott a Bajnokok Ligájába. Nagy Norbert 203 mérkőzést játszott az NB I-ben és 2 gólt szerzett. A válogatottban 17 alkalommal lépett pályára és 1 gólt szerzett. Nagy Norbertet felesége és fia gyászolja.


A Fradi honlapján olvasható, hogy a fiatal labdarúgó tragikus halála valósággal sokkolta a csapatot. Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Szűcs Lajos, és mindazok, akik együtt játszottak vele zokogva telefonáltak egymásnak, és értesítették a szomorú eseményről mindazokat, akik ismerték Nagy Norbertet. Az FTC Rt. vezetése faxüzenetben fordult a Magyar Labdarúgó Liga vezetéséhez, melyben kérte, hogy az NB I. 28. fordulójának valamennyi mérkőzése gyászszünettel kezdődjék, és a résztvevők gyászkarszalag viselésével emlékezzenek a tragikus körülmények között elhunyt Nagy Norbertre. A Ferencváros egykori válogatott labdarúgójának emlékére Lipcsei Péterék fekete karszalagban lépnek majd pályára az MTK elleni bajnoki találkozón.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.