Belföld

Innováció és jótékonyság KÜRT módra

2003. május 6., Budapest – Ez év márciusában kapta meg a KÜRT Rt. az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002. évi Innovációs Díját, és az – erkölcsi és szakmai elismerésen túl – ezzel járó 500.000 forintot. A KÜRT a pénzjutalmat jótékonysági célra ajánlotta fel.

A nemzetközi hírű adatmentési és informatikai biztonsági szolgáltatásairól ismert cég 1996-ban hozta létre a Veszprémi Egyetemen a “Hátrányos helyzetű, elsősorban cigány származású gyerekek oktatásáért” alapítványt, amelyet azóta is rendszeresen támogat. Az alapítvány eddig 52 esetben nyújtott segítséget hátrányos helyzetű hallgatóknak.

Az Innovációs Díjjal járó pénzösszeget május 6-án, 14 órakor adta át ünnepélyes keretek között Dr. Kürti Sándor, a KÜRT Rt. vezérigazgatója Dr. Horváth Géza dékánnak, aki az alapítvány kuratóriumának elnöke. „Alapítványunk évente körülbelül 1 millió forintot oszt szét a rászorulóknak. A KÜRT által felajánlott összeg nagyon nagy segítség, jelentősen megnöveli a támogathatók körét az idei évben.”- nyilatkozta Dr. Horváth Géza.

A KÜRT egyébként több szálon is kapcsolódik a Veszprémi Egyetemhez, idén számítógépeket adományozott az egyetemen működő Tudássziget Menedzsment Gondolkodó Műhelynek, illetve a KÜRT szakemberei és menedzserei rendszeresen tartanak előadásokat a hallgatóknak.


###

A KÜRT Computer Rendszerház Rt. (www.kurt.hu ) 1989-ben kezdte meg tevékenységét, és az elmúlt 14 év folyamán a magyar számítástechnikai piac meghatározó vállalkozásaként működött.
Világviszonylatban is elismert adatmentési technológiája révén Európa egyik vezető adatmentő cége, kiterjedt nemzetközi hálózattal. Adatvesztésekkel kapcsolatos tapasztalatai, valamint nemzetközi és hazai szabványok és ajánlások képezik az alapját a KÜRT Informatikai Biztonsági Technológiájának (IBiT), melyet számos hazai és nemzetközi projektben alkalmaztak már sikerrel. Az adatvédelem és adatbiztonság teljes palettáját átfogó rendszer, a professzionális kockázatmenedzsment és az ISACA-vizsgás auditorok révén ma a KÜRT az informatikai biztonság területének egyik vezető szakértője.

További információk: Fabiányi Gábor, marketing menedzser
(Telefon: 228-5410, E-mail: gabor.fabianyi@kurt.hu )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik