Belföld

Szegeden tesztelik az új diákigazolványt

Új diákigazolvány bevezetését tervezi az Oktatási Minisztérium a jövő évtől - írja a Magyar Hírlap. Szeptembertől kezdődne a kísérlet Szegeden, amelynek keretében a meglévő kártya kihasználatlan lehetőségeit tesztelnék, az elsőévesek harmada pedig kipróbálhatna egy teljesen új, úgynevezett érintés nélküli kártyát.

Az új igazolványok egyben elektronikus pénztárcaként, bérletként, könyvtári belépőként és egyéb lokális igényeknek megfelelően működhetnének. Új kártyára pedig azért lesz szükség, mert a jelenlegiek funkcionálisan nem fejleszthetők, és ezért a folyamatosan bővülő igényeknek nem tudnak majd megfelelni – olvasható egy tanulmányban.

A visszaélések miatt szintén szeptembertől a meglévő kártyákra kerülő matricákat sorszámmal látják el. A gyorsabb ügyintézés érdekében pedig a leendő hallgatóknak már nyáron el kell küldeniük az igazolványkérő lapjaikat és a hozzá tartozó befizetést igazoló csekket. Így remélhetőleg a korábbi évektől eltérően minden diák szeptemberben kézhez veheti igazolványát – tette hozzá Majó Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik