Belföld

Siófoki sztrádaszámháború

Siófok belterületén legfeljebb 25 százalékkal nőtt a forgalom az elmúlt két évben, ám a gazdasági tárca szerint ez sem az M7-es díjasításának a következménye. A város polgármestere nem hisz a minisztériumnak.

A gazdasági tárca megbízásából tegnap nyilvános forgalomszámlálást végeztek Siófok körzetében, hogy az automata mérések után kézi számlálással is megvizsgálják, valóban jelentősen nőtt-e a balatoni településen átmenő forgalom az M7-es autópálya fizetőssé válása óta.

Balázs Árpád, Siófok polgármestere sérelmesnek tartja, hogy a tegnapi eseményről több órával a számlálás megkezdése után értesítették, miközben a gazdasági tárca vezetőjével, Csillag Istvánnal korábban közös forgalomszámlálásról állapodtak meg. A polgármester szerint ez azért is aggályos, mert a forgalomszámlálásra kiválasztott három városszéli ponton legfeljebb a fele jelenik meg annak a forgalomnak, ami a belvárosra zúdul.

A Siófok által végeztetett forgalomszámlálás – amiről előre értesítették a szaktárcát – a korábbi év forgalmánál 50-60 százalékkal nagyobbat regisztrált belvárosában. Ezzel szemben a gazdasági tárca által megbízott társaság az automata forgalommérők alapján azt állapította meg, hogy nem növekedett, hanem csökkent a városon áthaladó főút forgalma az M7-es fizetőssé válása óta. Ezt a siófokiak kétségbe vonják – közölte a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik