Belföld

Sió-Eckes: 1,2 milliárdos beruházás

Új termékcsaláddal bővült a Sió-Eckes gyümölcslé kínálata; erről a múlt évi 1,2 milliárd forint értékű beruházás eredményeként megújult siófoki gyárban tájékoztatták az újságírókat, kedden.

Fazekas Endre ügyvezető igazgató elmondta: a 10 évvel
ezelőtt privatizált gyárat a német tulajdonos évről évre fokozatosan fejlesztette, és eközben új termékekkel is megjelentek a piacon.

A szakember bemutatta a cég idei újdonságát, a Sió Prémium termékcsaládot, amely magas gyümölcstartalmával a nektár kategóriába tartozik, és bevezetésétől a cég a gyümölcslépiacon megszerzett vezető szerepének erősödését várja.

Fazekas Endre elmondta: a múlt évi 1,2 milliárd forint értékű beruházás eredményeként megújult és bővült a lé-bekeverő üzem kapacitása, 150 millió gyümölcslé gyártására lett alkalmas.

Az ügyvezető az MTI érdeklődésére elmondta: 2002-ben 90 millió liter gyümölcslevet gyártottak, 11 milliárd forint árbevételt értek el, ami 16 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A múlt évet eredményesen zárták, ám a nyereség az árfolyam-ingadozás miatt nem nőtt a megelőző évhez képest.

Az idei tervekről elmondta: az árbevétel 10-15 százalékos növekedésével számolnak, és hasonlóképpen szeretnék növelni a nyereséget is. Az igazgató beszámolója szerint az első négy hónap eredményei időarányosan 8-10 százalékkal magasabbak a tervezettnél.

A gyár kapacitása teljes egészében lekötött, a tervek szerint az idén 15-16 ezer tonna gyümölcsöt vásárolnak fel az ország egész területéről. A termékek 95 százalékát belföldön értékesítik. A Sió-Eckes jelenleg 30 értékesítési szakembert és 160, a gyártási folyamatban résztvevő dolgozót foglalkoztat, a nyári hónapokra további 80 idénymunkást vesznek fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik