Belföld

Bezárják a kínai részvénypiacokat a SARS miatt

Kínában május 1-től bő egy hétre bezárják az értéktőzsdéket, részeként a SARS-vírus elleni harcnak és az atípusos betegség okozta további árfolyamcsökkenés kivédésére.

A múlt héten a vezető kínai értéktőzsdék irányadó mutatói mintegy 8 százalékkal hanyatlottak a befektetőknek arra a félelmére, hogy a SARS-vírus visszafogja a kínai gazdasági növekedést, ami megmutatkozik a vállalati eredményekben és következésképpen a részvényárakban is. A sanghaji és a sencseni értéktőzsde május 1-től 9-ig lesz zárva, a kereskedés május 12-én indul újra.

A Reuters által idézett szakértők egy része szerint, amikor újraindul a kereskedés, a részvényárak valószínűleg tovább gyengülnek, míg mások szerint ha a SARS-fronton tovább romlik a helyzet, a tőzsdék ki sem nyitnak.


 

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.