Belföld

A Fidesz szerint cinikus az oktatási miniszter

admin

2003. 04. 28. 16:15

A Fidesz – Magyar Polgári Párt továbbra is aggályosnak tartja az Oktatási Minisztérium „kollégiumfejlesztési" elképzeléseit. Sajnálatosnak ítéli azt, hogy a minisztérium vezetője Magyar Bálint nem a valóságnak megfelelően tájékoztatja a közvéleményt ebben a sok tízezer családot érintő kérdésben - áll a legnagyobb ellenzéki párt közleményében.

A miniszternek a lapokban megjelent állítása, amely szerint a kollégiumokat építő „vállalkozók valóban szerették volna, ha töltési garanciát kapnak, de ilyet egyetlen szerződés sem tartalmaz”, a valóságtól igen messze áll. A valóságban ugyanis – ahogyan az Stark Antalnak, a tárca helyettes államtitkárának levelében is olvasható – a minisztérium határozta meg a kollégiumépítésre és üzemeltetésre vonatkozó feltételek között azt, hogy „az egyetem, főiskola vállalja évi 10 hónapon keresztül a kollégium 80-90 százalékos feltöltését. Ezen elképzelés világos és egyértelmű elvetése a mai napig hivatalos dokumentumban – a rendelkezésünkre álló információk szerint – nem jelent meg. Félrevezető és cinikus a miniszter azon állítása is, amely szerint ezt a kikötést egyetlen szerződés sem tartalmazza, hiszen mindeddig nem került sor szerződések megkötésére.

A Fidesz elvárja az oktatási tárca vezetőitől a nyílt és őszinte tájékoztatást, s elfogadhatatlannak tartja a közvélemény szándékos félrevezetését – ovasható a dokumentumból melynek aláírója Sió László a Fidesz Oktatási Műhely vezetője.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 9.
Grezsu Mihályné viszi haza az önkormányzat ajándékcsomagját a Nyíregyházához tartozó Szélsőbokorban 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.