Belföld

A Fidesz szerint cinikus az oktatási miniszter

A Fidesz – Magyar Polgári Párt továbbra is aggályosnak tartja az Oktatási Minisztérium „kollégiumfejlesztési" elképzeléseit. Sajnálatosnak ítéli azt, hogy a minisztérium vezetője Magyar Bálint nem a valóságnak megfelelően tájékoztatja a közvéleményt ebben a sok tízezer családot érintő kérdésben - áll a legnagyobb ellenzéki párt közleményében.

A miniszternek a lapokban megjelent állítása, amely szerint a kollégiumokat építő „vállalkozók valóban szerették volna, ha töltési garanciát kapnak, de ilyet egyetlen szerződés sem tartalmaz”, a valóságtól igen messze áll. A valóságban ugyanis – ahogyan az Stark Antalnak, a tárca helyettes államtitkárának levelében is olvasható – a minisztérium határozta meg a kollégiumépítésre és üzemeltetésre vonatkozó feltételek között azt, hogy „az egyetem, főiskola vállalja évi 10 hónapon keresztül a kollégium 80-90 százalékos feltöltését. Ezen elképzelés világos és egyértelmű elvetése a mai napig hivatalos dokumentumban – a rendelkezésünkre álló információk szerint – nem jelent meg. Félrevezető és cinikus a miniszter azon állítása is, amely szerint ezt a kikötést egyetlen szerződés sem tartalmazza, hiszen mindeddig nem került sor szerződések megkötésére.

A Fidesz elvárja az oktatási tárca vezetőitől a nyílt és őszinte tájékoztatást, s elfogadhatatlannak tartja a közvélemény szándékos félrevezetését – ovasható a dokumentumból melynek aláírója Sió László a Fidesz Oktatási Műhely vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik