Belföld

Pokorni Zoltán a paksi üzemzavarról

Pokorni Zoltán péntek este Székesfehérvárott a paksi üzemzavarral kapcsolatban azt hangsúlyozta: "ha gond van, egy ellenzéki párt számára is a legfontosabb parancs, hogy nyugalmat hirdessen".

Nem lehet megengedni, hogy bárki riogasson, politikai tőkét kovácsoljon a történtekből – tette hozzá a Fidesz alelnök-jelöltje a helyi Polgári Szalon rendezvényét megelőzően újságíróknak.

Pokorni Zoltán közölte azt is: a Fidesz partner kíván lenni abban, hogy az üzemzavar lehetséges rossz következményeit elkerüljék, s a problémát a lehető leggyorsabban elhárítsák. Ehhez azonban a kormány és az atomerőmű részéről tiszta világos beszédre van szükség, amiben szerinte “az elmúlt héten nem nagyon volt részünk”.

Ilyen értelemben, és csakis ilyen értelemben a helyzet hasonlít a 15 évvel ezelőtt történtekre. Csernobil tragédia volt, amit a kormány Paks ügyében tájékoztatás címén művel, az inkább komédia – mondta Pokorni Zoltán. Megítélése szerint “az ország megérdemli, hogy ha gond van, világosan és egyértelműen beszéljünk róla”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik