Belföld

Orbán Viktor: Európa élén a polgári körök

A polgári körök megalakulásával létrejött egész Kelet-Európa legnagyobb, legkiterjedtebb, legjobban szervezett társadalmi közéleti mozgalma - jelentette ki Orbán Viktor volt miniszterelnök pénteken Zsámbékon.

Fidesz elnökjelöltje a vasárnap sorra kerülő időközi polgármester-választás alkalmából tartott beszédében hozzátette: a polgári körök mozgalomnak köszönhető, hogy az emberek nem veszítették el hitüket, reményüket.

Nem jártunk úgy, mint 1994-ben, amikor az első polgári kormány veszítette el az akkori választásokat, és szétesett a polgári, nemzeti tábor – mondta.

Szólt arról is, hogy a mozgalom értékeit, lendületét hasznosítani lehet az alakuló nemzeti polgári szövetségben is, amely – mint fogalmazott – “a jövőnk biztos része lesz majd”.

Eljött az idő, hogy magunk mögött hagyjuk a pártkorszakokat – mutatott rá a volt miniszterelnök.

Megítélése szerint immáron nem négyéves ciklusokban, polgári pártokban kell gondolkodni, hanem “olyan hely megteremtésében, ahol mindenki szövetséget köthet a vele hasonszőrűekkel, és közös célok érdekében együtt dolgozhatunk”.

Mindenkinek szüksége van egy olyan közösségre, ahol nem pozíciókat osztanak, hanem elsősorban munkát és felelősséget – mondta Orbán Viktor.

Zsámbékon vasárnap időközi polgármester-választásra kerül sor, mert az őszi megméretésen két induló azonos számú szavazatot kapott, s a törvény értelmében ebben az esetben fél évig az addigi polgármester marad a helyén, s eztán kerül sor új választás kiírására.

Most négyen indulnak a polgármesteri posztért, köztük a Fidesz támogatta Szövetség Zsámbékért nevű szervezet jelöltje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik