Belföld

Folyamatosan dolgoznak a paksi hiba javításán

A hét végén megérkeznek Paksra az erőmű fűtőanyagát szállító orosz TVEL vállalat mérnökei, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a kazetták kezelésében, elhelyezésében - közölte Kováts Balázs, az erőmű tájékoztató és látogató központjának vezetője.

Az erőmű vezetése bízik abban, hogy az orosz szakemberek hasznos tagjai lesznek a problémák megoldásán dolgozó csoportoknak.

Kováts Balázs szólt arról is: a 2-es blokk mellett elhelyezett tisztítótartályból továbbra is elvezetik, vizsgálják és szűrik az onnan egyre kisebb mennyiségben áramló radioaktív gázt.

A sugárzás mértéke a blokknál jóval a megengedett határérték alatt van, sőt, folyamatosan csökken – közölte.

Kováts Balázs cáfolta azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint az üzemzavar befolyásolhatja a 2-es mellett található 1-es blokk működését.

Beszámolt arról: az 1-es blokknál a tervezett időben – júliusban – elvégzik a négyéves nagykarbantartást is, előtte azonban alapos takarítást végeznek a csarnokban.

Ajánlott videó

Családonként átlag 50 millió forint – ennyi vagyona van a magyar háztartásoknak egy friss felmérés szerint. A leggazdagabb családoknál, a felső tíz százalékban 200 millió jut egy háztartásra, elsősorban rájuk fókuszál egy új kezdeményezés, amely az utódlási, öröklési ügyekben igyekszik segíteni a gyászolóknak. Vezetőjével a családi vagyonokról beszélgettünk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!