Belföld

Az igazságügyi tárcához kerülhet a Keller államtitkárság

Medgyessy Péter miniszterelnök szabadsága alatt is folynak az egyeztetések szocialista politikusok között a tervezett kormányátalakításról. A Népszava úgy tudja, hogy az egyik legfontosabb kérdés a Keller László vezette közpénzügyi államtitkárság sorsa.

Korábban felmerült, hogy a Miniszterelnöki Hivatalból a Keller László vezette közpénzügyi államtitkárság kerüljön át a Pénzügyminisztériumba, a jelenlegi elképzelések viszont már arról szólnak, hogy az igazságügy-miniszter irányítása alá helyezik.

A Népszava információi szerint a szocialisták úgy látják, a közpénzügyi államtitkár végére ért az előző kormány vélt törvénytelenségei felderítésének, az általa kezdeményezett eljárások többsége nyomozati szakaszban tart. Mostantól Keller Lászlónak és csapatának az lenne a dolga, hogy akadályozza meg a közpénzek elfolyását. Ezért az Igazságügyi Minisztériumban a közbeszerzések törvényi előírásait kidolgozó államtitkárság élére kerülne, ahol egy-másfél évet kapna az új, átláthatóbb szabályozás kidolgozására. A Népszava hozzátette, tárcánál egyelőre nem tudnak a változásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik