Belföld

Az AH vezetése tőzsdei privatizációt javasol

admin

2003. 04. 25. 17:14

Az Antenna Hungária Rt. (AH) vezetése a tulajdonosnak a tőzsdei úton történő, részben tőkeemeléses privatizációt javasolt.

Lévay Örs, az AH Rt. igazgatóságának elnöke a társaság pénteki közgyűlését követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a vállalatnak stratégiája megvalósításához tőkére van szüksége. Mivel állami forrásokra a cég nem számíthat, ezért az elnök kulcsfontosságúnak nevezte a privatizációt, ami reményeik szerint még az idén elindulhat.

Az Antenna Hungária vezetése nem lát esélyt arra, hogy realizálja a Vodafone-ban meglévő és októberben lejáró vételi opcióját. László Géza vezérigazgató elmondta: megkezdődtek az “óvatos tárgyalások” az egyéb lehetőségekről.

Az elnök hangsúlyozta, hogy az eredményes privatizációhoz hosszú távra tisztázni kell a műsorszórás hatósági árait. – A privatizációhoz több jogszabály, köztük a privatizációról-, a koncesszióról szóló, illetve a hírközlési törvény módosítása is szükséges – tette hozzá Lévay Örs.

Az idén az Antenna Hungárián belül is a privatizációra készülnek, ennek keretében racionalizálják a leányvállalati struktúrát és vezetői érdekeltségű rendszert dolgoznak ki.

A cég közgyűlése pénteken elfogadta a társaság eredményeiről szóló beszámolót és jóváhagyta, hogy a 261 millió forintos mérleg szerinti eredményből osztalékot ne fizessenek, ez teljes egészében az eredménytartalékba kerüljön.

László Géza elmondta: a társaság csak szerény mértékben, 4,4 százalékkal növelte az értékesítés nettó árbevételét, amely tavaly 23 milliárd forint fölé emelkedett. A konszolidált nettó árbevétel 3,8 százalékkal nőtt, meghaladta a 24,7 milliárd forintot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Ebben a percben fordultunk rá az őszre

5603647 03.08.2018 Flowers at the photos of the three Russian journalists killed in the Central African Republic, from right: Orkhan Dzhemal, Kirill Radchenko and Alexander Rastorguyev, outside the Central House of Journalists in Moscow. Ekaterina Chesnokova / Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.