Belföld

Az ÁPV Rt. tendert írt ki a Hajógyári-szigetre

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. minimálisan 6,6
milliárd forintért adja el a budapesti Hajógyári Sziget Vagyonkezelő Kft. 2,38 milliárd forint értékű, 66,78 százaléknyi üzletrészét.

Az üzletrészre a törvény szerint elővásárlási joga van a kisebbségi tulajdonosoknak, jelen esetben többek között a londoni székhelyű CP Holdingsnak, illetve a CP Holdings csoporthoz tartozó budapesti Danubius Hotels Rt.-nek is.


A 3,57 milliárd forint jegyzett és 3,7 milliárd forint saját
tőkéjű társaság tulajdonában van a 108 hektár területű Hajógyári Szigeten 32 hektár földterület, rajta ingatlanokkal. A Hajógyári Sziget Vagyonkezelő Kft. klasszikus ingatlanhasznosító társaság.


A csütörtökön közzétett pályázati hirdetmény kétfordulós
tenderről szól. Az első forduló beadási haárnapja május 28. Az MTI-ECO a CP Holdingshoz közelálló forrásból úgy értesült,
hogy a londoni céget érdekli a további üzletrészvásárlás a Hajógyári Sziget Vagyonkezelő Kft.-ben. Az elővásárlási jogokkal kapcsolatos szerződések ismerői szerint még elég hosszú idő áll a tulajdonostársak rendelkezésére, hogy döntsenek az elővásárlási jog gyakorlásáról. A privatizációs szervezet az ajánlatok beadását, május 28-át követeően 30 napot szán a pályázatok elbírálására, 30 nap áll rendelkezésre a szerződés megtárgyalására és ezután, egy rövidebb időszak alatt, kell dönteni a tulajdonostársaknak, élnek-e elővásárlási jogukkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik