Belföld

“Nagy halakat” fogtak Irakban

Több körözött volt iraki vezető került szerdán az amerikai erők fogságába, köztük a légierő parancsnoka és a katonai hírszerzés főnöke is.

Az amerikai hadsereg középső parancsnokságának washingtoni bejelentése szerint a Pentagon 55 nevet tartalmazó, a leginkább keresett volt iraki vezetők listáján Muzáhem Szaab al-Haszan, a légierő főparancsnoka foglalja el a legelőkelőbb helyet, a tizedik a rangsorban. Az amerikai védelmi minisztérium francia kártyapakli formában kiadott körözési listán káró dámaként szerepel.

Zuheir Táleb Abdesz-Szattár, az iraki katonai hírszerzés volt főnöke szerdán feladta magát az amerikai erőknek, ő a 21. a rangsorban, s a kártyapakliban a kőr hetes.

Ugyancsak szerdán fogták el az amerikai erők Mohammed Mahdi Száleh volt kereskedelmi minisztert, aki a 48. helyen szerepel a listán (kőr hatos).

Az amerikaiak kezére került az iraki titkosszolgálat egyik magas rangú tisztje is, aki az Egyesült Államok elleni akciókért felelt, de az ő neve nem szerepel a kiemelt körözöttek listáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik