Belföld

Inkubátor ház a Szadai Ipari Parkban

Úgynevezett inkubátor ház létrehozását tervezik a most egy éves Szadai Ipari Parkban. Az inkubátor ház lényege, hogy a jelenleg otthon sufnikban működő ipari vállalkozásoknak megfizethető áron, kultúrált környezetben komplex szolgáltatást nyújtsanak.

Megteremtik a lehetőséget az ipari tevékenység végzésére, irodákat, titkárnőket vehetnek igénybe az üzleti ügyeik intézésére. Raktározási gondjaikat kényelmesen, helyben tudják megoldani. Az inkubátor házat az is vonzóvá teheti, hogy az önkormányzat az iparűzési adón kívül más adónemet nem szab ki az itt tevékenykedőknek.

A kelet kapujában, Budapesttől 10 kilométerre létesült Szadai Ipari Park 250 millió forintos beruházási költséggel jött létre. A 32 hektáros területnek több mint a felét értékesítették már, s egyebek között olyan nagy cégek települtek ide, mint a szállítmányozás egyik piacvezetője, a CM Expressz.

A tervek szerint ebben a térségben lesz az M3-as és az M0-ás autópályák találkozási pontja. Ezért is nagy az érdeklődés az ipari park iránt, mivel nagyméretű dízel motorok javítására, felújítására, generálozására terveznek új üzemcsarnokot építeni.

Ide költözik az egyik nagy hipermarket áruházlánc élelmiszer- és vegyesipar cikk raktára és csomagoló részlege. Itt fog működni a Mitsubishi, Fiat emelő- és földmunkagépek, targoncák értékesítő részlege.

A Szadai Ipari Park árai 50%-al olcsóbbak, mint a néhány kilométerrel arrébb létesült, az autópályák nyugati bejáratánál található hasonló ipari parkoké.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik