Belföld

Hamburgban él a legtöbb lógós

Németországban nem csupán a munkanélküliek száma nő folyamatosan, hanem azoké is, akik munkanélküliként regisztrálják magukat, a munkaügyi központok által felajánlott munkalehetőségeket azonban rendre nem fogadják el.

Három éve folyamatosan nő azon személyek száma Németországban, akik munkanélküliként nem fogadják el a számukra felajánlott állás- vagy képzési lehetőségeket. 2002-ben valamivel több mint 100 ezer ilyen személyt regisztráltak, ami 7 ezerrel több, mint az azt megelőző évben – írja a német Impulse magazin.

A henyélési, avagy lustálkodási kvóta, ami a “lógósok” arányát mutatja az összes munkanélküli vagy átképzési segélyben részesülő német állampolgárhoz képest, ennek ellenére csökkent az utóbbi év folyamán. A 2,91 százalékról 2,8 százalékra csökkent mutató azonban csak annak tudható be, hogy közben jelentősen nőtt a munkanélküliek száma.

A legtöbben a régi német tartományokban ódzkodnak elfogadni a felajánlott állásokat. A lógásban továbbra is Európa egyik leggazdagabb városa, Hamburg az éllovas, ahol 5,91 százalék a lustálkodási kvóta.

A lap birtokába került statisztikai adatok szerint a keleti, vagyis az új német tartományokban a legalacsonyabb a munkanélküliek munkakerülési kedve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik