Belföld

Spanyol Filmhét az Örökmozgóban

Immár hetedik alkalommal rendezik meg az Örökmozgóban a Spanyol filmek hetét. A rendezvény nyitófilmje Bigas Luna legújabb melodrámája, A tenger zenéje.

 Részletes program

április:
17. 22. Kurva utcák
22. 28. Mi a boldogság?
24. Lázaro de Tormes
25. 28. A tenger zenéje
26. Megtört csönd
27. Túlélni!
29. Építkezés
29. A hely, mely egykor maga volt a Paradicsom
30. Örült Johanna

május:
1. A hely, mely egykor maga volt a Paradicsom
2. Építkezés
3. Lázaro de Tormes
3. Örült Johanna
4. Megtört csönd

A hagyományoknak megfelelően idén is a legkülönbözőbb műfajú és témájú filmeket válogatták össze a filmhét szervezői. Jóllehet a filmhét hivatalos programja csak 25-én kezdődik (Bigas Luna legújabb melodrámájával, A tenger zenéjével), de már 17-től vetítenek új spanyol filmeket az Örökmozgóban.

A Kurva utcák, a Mi a boldogság? és a Lázaro de Tormes bár nem a legfrissebb filmek közül valók (mindhárom a kilencvenes évek második felében készült), de mivel különleges lehetőség nyílt a vetítésükre, így ezeket is megtekinthetik a spanyol film szerelmesei. A tavaly vetített A futballkapus polgárháborús tematikáját követi (jóllehet sokkal komolyabb hangvételben) a Megtört csönd; a középkori spanyol történelem embelmatikus alakját, Őrült Johannát idézi meg Vicente Aranda, hogy az egy tőről fakadó szerelem és gyűlölet érzésvilágáról beszéljen az Őrült Johannában. Az Amazonas őserdeje szolgál háttérül a fülledt, romantikus szerelmi történethez és krimihez (A hely, mely egykor maga volt a Paradicsom). A filmhéten látható a Túlélni! című sci-fi thriller premier előtti vetítése is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik