Belföld

Megugrott az üdülési csekkek forgalma

A jelek arra utalnak, a kormány döntése eléri célját: az idén a korábbinál lényegesen több alkalmazott üdülhet kedvezményesen. Március végéig a vállalatok 150 százalékkal nagyobb értékben rendeltek üdülési csekket, mint tavaly ilyenkor - írja a Népszabadság. Pillanatnyilag több mint egymilliárd forint értékű csekk van a felhasználók birtokában.

Vállalatok százai keresik mindennap telefonon, faxon, személyesen a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.-t, és rendelnek minden eddiginél nagyobb értékben üdülési csekkeket dolgozóik részére – tájékoztatott Réti Ágnes ügyvezető igazgató.

A csekkvásárlási kedv hirtelen megélénkülését nem annyira a tavasz beköszöntének, mint inkább annak a levélnek tulajdonítják, amelyet a Magyar Turizmus Rt. küldött 180 ezer vállalatnak. Az idegenforgalmi marketingért felelős állami cég részletesen tájékoztatta a vállalatokat mindazokról az idén életbe lépett adókedvezményekről és értékhatár-növelésekről, amelyek célja, hogy az eddiginél sokkal több alkalmazott üdülhessen kedvezményesen anélkül, hogy munkáltatója adóterhei emiatt növekednének.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik