Belföld

Már nem a volt MFB-vezér a gyanúsított

Már nem Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) volt elnök-vezérigazgatója a gyanúsítottja annak a nyomozásnak, amelyet a Fővárosi Főügyészség az állami hitelintézet egyik kötvénykibocsátása kapcsán rendelt el - olvasható a Népszabadságban.

Baranyayt az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága gyanúsította meg különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel. A Keller László, közpénzügyi államtitkár által tett feljelentés szerint az MFB kötvénykibocsátása a banknak csaknem egymilliárd forint veszteséget okozott.

A volt elnök-vezérigazgató ügyvédje, Futó Barnabás elmondta, Baranyay László írásban tett beszámolója szerint a bankot egyelőre nem érte kár a tranzakció miatt. Az pedig, hogy a kibocsátás okozott-e veszteséget, és ezért kit terhel felelősség, csak két év múlva, a kötvények lejártakor derülhet ki.

Baranyay panaszt nyújtott be gyanúsítása ellen, amelynek a főügyészség azért adott helyt, mert a nyomozás jelenlegi szakaszában személyre szóló alapos gyanú nem állapítható meg. A nyomozás ugyanakkor tovább folyik. Baranyay a hírt nem kívánta kommentálni.


Ajánlott videó